agyhalottadmin 2014.07.07. 13:32

Magadra ismersz? A kommentelők fajtái.

bcím.jpg

Lassan húsz éve vagyok online, sok fórumot, chatet megjártam, sok vitában részt vettem. Úgy tűnt, ideje összeszedni a kommentelők/fórumozók fajtáit. A legtöbbjük sajnos idegesítő, ezért leírtam, hogyan lehet harcolni ellenük.

Íme a lista:

Az elsőszülött: Először ír kommentet a cikkekhez, de semmi értelmeset nem szól hozzá. Régebben csak annyit írtak be, hogy "első", "első vagyok", stb. Mára tovább fejlődtek és beírnak valami humbugot, mintha köze lenne a poszthoz, de valójában csak ál-duma, hogy elsőként írhassanak valamit. Ellenszere: Írdd be másodikként, hogy első. Ekkor átmész trollba (lejjebb lesz róla szó), de legalább szerzel neki pár kellemetlen percet. Esetleg töröltesd a hozzászólását egy moderátorral (lévén, hogy offtopik).

b7.jpg

Kritikus: Szőrszálhasogató, ha nem 100% pontosan írod, amit írsz, ő beleköt. Ők azok, akik azon sírnak, hogy egy filmben miért X típusú helikopter van, mikor abban a városban csak Y félére van engedély. Szeretik magukat precíznek nevezni, de csak szarrágók. Ellenszere: rendszerint ő is hibázik, amikor kijavít. Javítsd ki! Vagy ha nem látsz semmi hibát, akkor a helyesírásába köss bele (átmész Grammar Naziba, de sebaj).

b5.jpg

A teljes poszt a lenti "tovább" gombra, vagy a címre kattintva érhető el.

Véleményhuszár: Véleménye egyedi, objektív, látásmódja fennkölt. Ő maga az igazság, csak ő látja puszta valójukban a dolgokat. Nem kell egy filmet végignéznie, hogy legyen róla véleménye. Ellenszere: Csak úgy harcolhatsz ellene, ha bebizonyítod valamiről, amit ír, hogy baromság. Vagy ha nem lehet, akkor neked is véleményvezérré kell válnod és elnyomnod őt.

b10.jpg

Békehadtest: Ha civódás van a kommentelők közt, ő ott terem és megpróbálja megtartani az egyensúlyt, közös nevezőre hozni a vitázókat. Az esetek többségében ő a topik indítója, vagy a cikk szerzője. Ellenszere: Úgy felidegesíteni, hogy elszálljon a fene nagy békeszeretete.

b11.jpg

Grammar Nazi: Scak semi, hiba, mer megtallal. Ellenszere: Ő is követ el helyesírási hibát ne aggódj, de ha mégsem, akkor köss bele a mondatszerkesztéseibe, összetett-külön írandó szavaiba.

b4.jpg

Okoska törp: Mindenhez ért. A témakör nem számít, mert mindenről olvasott a neten (megbízható forrásból) legalább két mondatot, így a téma avatatlan szakértője. Ellenszere: bebizonyítani, hogy butaságot állít. De a fajtája olyan, hogy mindig visszatér egy másik cikk alatt.

b9.jpg

Legelő: Ő mindenben jobb, mint te. Ha te lefutod a száz métert 11 másodperc alatt, ő lefutja 10 alatt, féllábbal. Ha te megdugtál egy dögös apácát, akkor ő magát Szűz Máriát kapta farokvégre. Ellenszere: Túl kell legelned, nincs mese.

sb10066244ad-001_1333781098_1333781103_460x460.jpg

Értetlen Tóni: Mindent el kell neki magyarázni, nagyon nem szokott képben lenni. Ellenszere: Hagyd a fenébe.

b12.jpg

Konspirátor: Összeesküvések mindenütt, a világot hókuszpók irányítja a háttérből. Ellenszere: Érts vele egyet és próbálj összebarátkozni vele, majd hívd el sörözni. Ettől tuti megijed.

b8.jpg

Spoiler freak: Érzékeny szegény, neki semmit nem szabad megtudnia a megnézendő filmről/játékról/könyvről. Ha vasárnap van, el ne mondd neki, hogy másnap hétfő, mert akkor már nem fogja érdekelni. Ellenszere: Trollkodj. 

felelem.jpg

Troll: Annak idején valaki így fogalmazta meg (talán Puzsér): Online paraszt. Kötekszik, olyan témát hoz fel, amiről tudja, hogy vitát gerjeszt. Mások vitája élteti. Ellenszere: Ha figyelmen kívül hagyod. Ne etesd a trollt! /Megjegyezném, hogy van egy olyan fajta troll, aki eteti a sima trollt, így táplálva azt./

b2.jpg

Hittérítő: Valamelyik vallás/szekta embere, és szent célja, hogy mindenkit rábeszéljen a vallására. Kár velük szóba elegyedni, mert nem a valóságban mozognak, van egy szűrő, amin keresztül látják a dolgokat, mondhatni a saját kis világukban élnek és esélyed sincs bármilyen érvvel kihozni őket onnan. Ebből kifolyólag, amit te felhozol érv, az ő számukra nem érv, amit ők felhoznak érvként (rendszerint valami bölcselet, vagy idézet) pedig maga az örök igazság. Ellenszere: A sátánizmus hirdetése (vagy az ördögimádaté, ha hardcore akarsz lenni).

priest_picture_jpg.jpg

Elfogult: Ismertebb neve Fanboy. Valamelyik márka vagy franchise mellett kardoskodik, mindegy, hogy objektíve az adott gyártó, adott terméke, milyen minőségű. Ebből következik, hogy nem tud objektív lenni, meglátásai mindig szubjektívek. Ellenszere: Neked is elfogulttá kell válnod, de az ellenkező oldal mellett kell csápolnod. Ha ő Xbox, te PS, ha ő Iphone, te android, stb. Az fog nyerni, aki több követőt hoz magával a topikba.

worst-fanboys.jpg

Hmmm?-mögő...: Általában nő, vagy nőiesebb férfiak használják ezt az elgondolkodást szimbolizáló pár betűt. Sajnos mindig valami butaság előzi meg, vagy olyan dolog, amit mindenki tud, csak a kommentelő hiszi azt, hogy ezzel újat mondott. A végére pedig hozzáteszi: Hmmm? Ellenszere: Nem tudom, mivel általában viccesek az ilyen figurák, csak röhögni szoktam rajtuk.

155162_1281834665977_404_300.jpg

Politizáló: mindenért a kormány a hibás..vagy az ellenzék... vagy mindkettő. Ellenszere: Torgyán József.

Funny-Politician-Faces-29.jpg

Önsajnáltató: Általában finoman hozza elő a témát, de a lényege, hogy neki nincs pénze semmire, ilyen-olyan rossz a helyzete, emiatt a többiek megszánják. Szomorú figura ő. Ellenszere: Add elő a gazdag "mindenem megvan" fickót és ajánlj fel neki mindenfélét, ő persze vissza fogja utasítani (mert büszkesége is van azért), de írritálni fogja a felajánlásod.

sorrow-man-card-7385084.jpg

Zsidó-náci-krokodillember: Bármilyen cikk alá is kommentel, előbb-utóbb eltereli a témát a nácik felé, vagy zsidózás lesz a vége. Gyakran Politizáló is egyben. Ellenszere: Ha bevallod, hogy te egy zsidó-náci félvér vagy, akkor lehet, hogy megijed.

Clipboard017.jpg

Tények mánias: Kedvenc frázisa: "A tények makacs dolgok". Kár, hogy gyakran, amit ő ténynek hisz, az nem is az. Ellenszere: Bizonyítsd be, hogy amit tényként közöl, az nem tény. Gyakran az ilyenek hivatkoznak ilyen-olyan forrásokra, de a forrásokat ha visszanyomozod, gyakran egy átlagos bloghoz jutsz. Azaz, valaki anno kijelentett valamit, ami terjedt és terjedt, míg már tényként hivatkoznak rá. De nem az. Másik eshetőség, hogy amit tényként ad elő, az több oldalról is megvizsgálható és csak bizonyos oldalról nézve tény, ilyenkor hozakodj elő a másik oldallal.

Clipboard06.jpg

Smiley: Minden mondat vége szmájli :) Így bátran írhat bármit, mert ha kiderül, hogy baromság, akkor vissza tud vágni hogy: "Nem látod a mondatvégi szmájlit?" :) Ellenszere: Válaszold, hogy a mondatvégi szmájli nem teszi semmissé az előtte lévő baromságot. Ja, és szar a humorérzéke.

jim.jpg

Bukott irodalmár: Szeret olyan szavakkal operálni, hogy irónia, allegória, szimbolika, de ő maga sem tudja melyik melyik és rendszerint keveri is őket. Ellenszere: Csak korrigáld.

Clipboard02.jpg

Agyoniskolázott: Neki mindig eggyel több diplomája van és mindent kitanult, amit ember kitanulhat. Gyakran egyben Legelő is szegényke. Ellenszere: Neked kell, hogy több diplomád legyen. Ez tulajdonképpen a legelő turbózott változata, így az ellenszere is hasonló.

onlinedegree.jpg

 

A fizett kommentelő: Gyakran azonos az elfogulttal (fanboy), ami mellett kardoskodik, onnan jön a fizetése. Még jobb is, mint a sima fanboy, mert ő legalább pénzt kap érte, míg az elfogult ugyanazt csinálja, de ingyen. Ellenszere: Buktasd le, hogy pénzért csinálja. Elég linkelni más cikkek alól a hozzászólásait, amelyekben mindig minden körülmények között kiáll a kedvence mellett.

7541363-the-terrible-skeleton-in-a-suit-sits-at-black-office-with-the-laptop.jpg

A pszichológus: Ő az, aki pár mondat alapján teljes jellemrajzot állít fel egy másik kommentelőről. Aki a cikkből megállapítja, hogy a cikkírónak kisebbségi komplexusa van, kicsi a farka, megbántották, stb. Ellenszere: Általában amit ír, annak egy része jellemző rá is, csak rá kell jönnöd mi, és ellene fordítanod.

Clipboard014.jpg

Egylövetű: Lát egy cikket, nyom rá egy kommentet, majd soha többé nem jelenik meg ott újra. Ellenszere: Sajnos nem nagyon van, mert ha nem reagálsz rá, akkor nem derül ki, hogy ebbe a kategóriába tartozik.

letöltés.jpg

Origó: Ő a központ, a tökéletes emberpéldány, de persze nyitott, nem ítélkezik senki és semmi felett, de a kommentje végén mégis elsüt egy-két ítéletet. Ellenszere: A "ha olyan nyitott vagy, akkor minek ítélkezel?" mondat.

Clipboard03.jpg

 

Engemnemérint: Megosztja véleményét, de közli, hogy ő ugyan nem érintett a cikk témájában. Például nem érdeklik a kurvák, de minden ilyen cikkhez odaszól. Ellenszere: A "Ha téged nem érint, akkor mit keresel itt?" mondat.

pd0033_standard.jpg

Kötekedő/visszakérdező: Beleköt még a Dunába is. Teljesen mindegy, csak kötekedhessen (okoskodó típus is egyben), hajlamos úgy értelmezni a dolgokat, ahogy neki jól esik. Ha azt mondom, a demokrácia nem tökéletes, akkor ő visszakérdez: "tehát szerinted a kommunizmus volt a jó?". Ellenszere: Legjobb visszakérdezni a visszakérdezésére.

b3.jpg

Alreg/Álreg: Nem mondanám önálló típusnak, mivel a fentebb felsoroltak egyikének a másik regisztrációja, azaz ugyanolyan, mint az eredetije. Arra szolgál, hogy úgy tűnjön, van aki egyetért az eredeti reg kommentjével. Ellenszere: Ugyanaz, ami az eredeti reg ellenszere is.

e02665e17cbbfa680cacc42e2f8467da72b3b343.jpg

Off-topikker: Ráförmed mindenkire, aki olyasmit ír, ami nem az adott cikkhez vagy topikhoz tartozik. Vicces, hogy időnként ő is ugyanúgy off-ol, csak neki fel sem tűnik. Ha más figyelmezteti rá, akkor jön a személyeskedés. Általában ő szokott a házigazda lenni. Ellenszere: Egy kommentedben írj valami normális, cikkhez kapcsolodó dolgot, majd a végére valami teljesen off-ot. Példa: Igen, ezt a típust én is ismerem. Ugyanitt trabant eladó.

Clipboard01_1.jpg

Példálózó: Szeret példákkal demonstrálni dolgokat, de szinte mindig olyan példát hoz fel, ami valamiért egyáltalán nem illik az adott témához. Ellenszere: Javítsd ki helyes példákkal.

waltcoloredfire.jpg

Személyeskedő: Érdekes faj, mert mindig a fentiek közül az egyik típusként indul, de mikor felhúzzák, akkor jön elő a személyskedés fegyverével. Ellenszere: "A te kurva anyád!"

twophones.jpg

 

Követelőző: Jellemző rá a parancsolgatás, azt hiszi az ő véleménye mögött áll a fél internet. Ha nem reagálsz minden kommentjére, kiköveteli magának a választ. Ellenszere: Terelés!

anger_child-kicsi.jpg

Az idős: Elfajult vita közben ő tudni véli, hogy te biztosan egy 12 éves vagy, és ő már akkor a téma szakértője volt, mikor te még meg sem születtél. Ő régebbóta nézi a forma 1-et, ő kettővel mindig idősebb nálad. Ellenszere: Mint a legelő esetén, túl kell licitálni az öreget.

zirazira-1796952-kicsi.jpg

A terelő: Egyenlő vitában alulmaradna ezzel tisztában van, ezért kényes esetekben megpróbál terelni, kibúvót keresni. Ellenszere: Ha terel, te is terelj és azt is tereld.

distraction-k.jpg

Na, minekután most, hogy mindenki jól magára ismert, vonjuk le a tanulságot: Nem létezik olyan, hogy normális kommentelő. 

Nagyjából ennyi, de gyakran a fentiek keverednek egymással, így egy nick akár több fenti típus keveréke is lehet, például: oksokodó-politizáló, vagy Off-topikker-bukott irodalmár és még Grammar Nazi is. 

Ti melyik típusba tartoztok? 

 

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyhalottak.blog.hu/api/trackback/id/tr216433629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aleb19 2014.07.08. 01:33:18

elsoooooooooooooooooooooo

gizmo26 2014.07.08. 02:16:50

elsőőőőőőőőőőő :-)

livengood2 2014.07.08. 03:17:34

Meg van olyan aki húsz éve van online, oszt mar mindent tud.

Kulon faj Clint Eastwood, egyebkent a rozsaszin meltartos bejott.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.07.08. 03:44:12

A törzskommentelő. Gyakran használ csak az adott blogra (a kommentelők közösségére) jellemző belső szófordulatokat. Minden poszt alá kommentel. Típuspélda: Tékozló Homár blog. Homárszleng: baccpapucs, Ede, nem lehet sikeres ember, stb.

livengood2 2014.07.08. 05:17:48

@livengood2: Faj mint fajdalom. Szoval Clint Eastwood mint velemenyhuszar, ez biz aljas ragalom. Clint sose szol be senkinek, tole mindenki ugy cseszi szet magat ahogy akarja, de ha belekotnek, vagy a gyenget bantjak akkor a Magnum erejevel teszi helyere a gane szemet bandat. Raadasul foleg nem kommentel! Minek kellett ebbe belerangatni Clintet? Nem fer a boreben a bloggazda?

Conchobar 2014.07.08. 06:36:29

"Ellenszere: Mint a legelő esetén, túl kell licitálni az öreget." - Ha estleg eddig nem tudták volna cselekedeteiket megideologizálni és önmaguknak felmentést adni a kiállhatatlan kommentelők, akkor ez után a poszt után majd tudják. Minek ez a trollképző poszt?

livengood2 2014.07.08. 07:05:34

@Conchobar: Trollkepzo? Nem ertek ugy hozza, mert hol vagyok en 20 ev online, de nekem ugy tunik komolytalan az iras. Poennak viszont jo. (Csak Clint Eastwoodot ne csesztette volna.)

OftF 2014.07.08. 07:29:10

Te már 5 éves korod óta nyomod? :)

gigabursch 2014.07.08. 07:55:58

Egész jópofa lenne az az összeállítás, ha az ellenszer gyakorlatilag nem tenné kötelezővé azt, hogy csinálj így vagy úgy.
Ugyanis ez már-már harcot generál.

Ugyanakkor kimaradt egy fontos dolog.
A kommentek java mégiscsak alapvetően a cikkhez fűzött magánvélemény és ezt akkor is illik tiszteletben tartani, ha orbitális szamárság.
S ha már mégsem tudja az "ellenszeres" magában tartani az eredeti kommentet illetően, hogy ez így mégsem kerek, hát akkor mindezt próbálja meg tisztességes hangnemben megtenni. Persze ebben jó lenne, ha maga az Index munkatársai próbálnának meg élen járni, de legfőképp nekik nem megy, elég csak "kultúrlény" kirohanásairól már-már elhíresült @sixx-re gondolni, felidézni.

Hefe 2014.07.08. 08:06:49

@gigabursch:

sixx baratunk nem nagyon rohangal ki az utobbi idoben sehova, hanem sunyi modon, csendben torol: kitiltja a neki nem tetszo (esetleg ot kritizalo) hozzaszolokat. Sot, sok esetben egyszeruen nem lehet kommentelni az adott irasat. Egy egoista senki.
Eleg nagy bajban lehet az Index, ha ilyen lecsuszott alkeszok viszik a primet errefele...

Hefe 2014.07.08. 08:10:17

Egyebkent nem lassan, hanem mar eppen 20 eve netezek, de neha elkepedek egyes moderatorok/adminok teljesitmenyen. Talan erdemes lenne roluk is egy ehhez hasonlo gorbe tukrot rittyenteni.
Na jo, gyorsan befejezem, mert ugyis kitiltanak innen, meg torolnek melle a furge kezu moderatorok...

agyhalottadmin 2014.07.08. 08:16:59

@Hefe: Nem fog törölni senki megnyugodhatsz. :) :P

agyhalottadmin 2014.07.08. 08:22:01

@livengood2: "Meg van olyan aki húsz éve van online, oszt mar mindent tud"

Igen, de az a fajta nagyon ritka (becsüljük hát meg) :) Csak a leggyakoribbakat említettem.

agyhalottadmin 2014.07.08. 08:25:35

@livengood2: Poén az egész, de mint minden jó poénnak, ennek is van valóságalapja.

Behajtó70 2014.07.08. 08:42:24

A kereszténygyalázásoddal igazi fasz vagy, a tahóbb fajtáböl. Gindolom az fel sem merült, hogy valami más vallás jelképeit hozd ilyen kontextusba. Suttyó seggfej!

micsoda? 2014.07.08. 08:46:47

Egyik biztosan találó rám is. Arról nem szól a poszt, hogy lassan sehova sem lehet kommentet írni, csak a fészbuknál. Apró betűivel, sok semmitmondó hozzászólásaival, nekem idegesítő:)

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.08. 08:46:49

Kimaradt a pártfüggetlen, objektív kommentelő, akit mindkét oldal utál, mert kimondja habozás nélkül a helyes álláspontot.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.08. 08:48:27

Kimaradt a felsorolásból a blogot indító troll, aki azonnal kizár mindenkit, aki nem hajlandó behódolni neki, helyeselni és fényezni a blognyitó hatalmas elméjét a blogban összetákolt meglátásai visszaböfögésével.
Ha már annyira vágysz önnön besorolásomra, akkor segítek, a kritikus és a szarrágó két külön fogalom, kicsit kevered őket, szóval találd ki, most melyik alcsoportodba soroltam magam.
Apróság, 20 éve, 1994 magasságában itthon még eléggé gyermekcipellőben járt a net, modemes belépéssel te nem nagyon voltál "on-line", azaz folyamatos élő kapcsolatban. Főleg nem 20 évig.

Na pááá, jó életet, jellemez csak másokat, jó úton haladsz a tömbházmesteri poszt felé, oszt ha sikeres leszel, első osztályú narancskommunista besúgó lesz belőled.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.08. 08:49:28

@maxval, a gondolkodó birca:

Na te pont nem ez vagy. Te azt utálod, aki nem térdel melléd esténként vezéred hátsójához.

Trackers 2014.07.08. 08:49:46

Nem érdemes ezt így kategorizálni.

Nem is olyan régen, még nem voltak teszem azt fórumok, blogok.
Az embereknek csak elhanyagolható része vette a fáradságot, hogy vegyen egy-egy újságot, és olvasson, írásra pedig, még ezen rétegnek is csak jelentéktelen része adta a fejét.

Jelenleg meglehetősen sokan olvasnak netes cikkeket, és írnak, kommentelnek.
És ez mindenképpen előremutató jelenség.

Hisz bármilyen szerepet is játszik az illető, kénytelen használni ahoz az agyát, akár ha csak minimális mértékben is, igényei függvényében.

Így előbb-utóbb fejlődik.
Én már több tucat kikupáolódott trollt láttam felnőni a neten, a fórumokon, akik a gyakorlatok után többbre vágytak egyszerű trollkodásnál teszem azt.

agyhalottadmin 2014.07.08. 08:50:17

@cenzuratroll bosszanto: Wow, egy kommentben belül ennyit tévedni és mellélőni...

csepke 2014.07.08. 08:56:13

És van az a kategória akinek valakik valahol nagyon a tyúkszemére léphettek és képesek mindenhol önnön sértettségüket hangoztatni, még egy vicces poszt alatt is.

agyhalottadmin 2014.07.08. 09:02:51

@csepke: Most jövök rá, hogy valóban kihagytam pár fajtát a listából.

gigabursch 2014.07.08. 09:16:19

@Hefe:
Azon meregntem - látván, hogy ékezetek hiányával írsz - torol vagy töröl.
Jelen esetben mind a kettő valós. :-)

Hogy alkoholista-e?
Nem tudom, de mondjuk külsö megjelenése alapján egy lyukas tejeszsacskót nem bíznék rá, bár ez nem szempont, mert alighanem ez énrám is igaz lehet, elvégre én se vagyok egy matyóhímzés.

konrada 2014.07.08. 09:48:48

A személyeskedőnek a visszaszemélyeskedés nem kifizetödő, mert sok esetben azzal akar terelni, és így sikerül is, mert add 1. nem a témával foglalkozol, és 2. bemutatod, hogy te is csak indulati ember vagy, így a véleményed messze nem komolyan vehető.

A személyeskedés ellenszere ettől még valóban a személyeskedés, de nem az anyázós fajta, hanem a megértően lenéző, hogy: " ...ó te szegény, nálatok ezek szerint csak úgy lehet érvényesülni, ki kiabál hangosabban, de hidd el, azok nem az igazi érvek..."
aztán vagy kiakad ezen teljesen, vagy visszavesz, ...vagy ismeri a módszert, és tovább trollkodik, de akkor már a mindent tudó szakértő szereppel.;))

belekotty 2014.07.08. 10:15:26

@maxval, a gondolkodó birca: "Kimaradt a pártfüggetlen, objektív kommentelő, akit mindkét oldal utál, mert kimondja habozás nélkül a helyes álláspontot. " - És az ki lenne? Csak nem te? :-))

belekotty 2014.07.08. 10:17:58

@Behajtó70: Hol említette a kereszténységet?

Il Legale 2014.07.08. 10:28:05

@maxval, a gondolkodó birca: És ha valamit szeretsz magadban, az a szerénység, igaz, Bástya elvtárs?

csak egy néző 2014.07.08. 10:31:20

@belekotty:
És még meg is van győződve, hogy csakis az övé a helyes és megkérdőjelezhetetlen álláspont.

Anticommunist Hungarus 2014.07.08. 10:40:37

Egy típus hiányzik: a volt ÁVH-s, majd szdsz-es liberálissá lett buzibarát magyarellenes. Mostanában DK-s. Volt indexes ma már gyerebe-s társaság.

Az életben egy lepusztult hajléktalan alkoholistára hasonlítanak.

Ebben az állatkertben megtalálhatók:
indexratyka.blogspot.hu/?zx=c7804eb805d6814a

belekotty 2014.07.08. 10:49:15

@Anticommunist Hungarus: Az agyament mélymagyarok is kimaradtak.

gizmo26 2014.07.08. 10:56:05

Ha baloldali a hangulatkeltés, akkor népi-nemzeti-náci, ha jobboldani, akkor meg liberális-buzi-zsidó. Ez a trollkodás a javából.

Barneby 2014.07.08. 12:44:20

Szerintem meg uborka. Na ebbe kössön bele valaki.

agyhalottadmin 2014.07.08. 12:58:07

@Barneby: Kihagytam a listáról a "szerintemező" fajtát :)

Ianas 2014.07.08. 13:50:09

A heves reakciók alapján mindenki magára ismert.

Pixynor 2014.07.25. 23:30:13

:) nos vajon melyik lehetek? :)

agyhalottadmin 2014.07.26. 08:37:54

@Pixynor: :) Nem nehéz kitalálni :)
süti beállítások módosítása