agyhalottadmin 2014.05.15. 09:27

Az a szakáll...

régen.jpgmost.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi van akkor, ha valaki jó énekes, de nem kiemelkedő, ám ennek ellenére híresség szeretne lenni? Nos, akkor az előadásmódon kell faragni. A showbiznisz mindig is inkább a körítésről szólt, mintsem a tartalomról, jól tudja ezt ma már mindenki. Annak idején Liberace, az amerikai zongoraista volt aki rájött, hogy nem csak az számít, mit hall a közönség a színpadról, hanem az is fontos (ma már fontosabb), hogy mit lát. Koncertjeit hamarosan igazi csillogó showműsorokká alakította és ő lett az első modern szupersztár.

Visszatérve a szakállas nőre (Conchita Wurst), eredeti nevén Thomasra, amit előadott a 2014-es Eurovíziós dalfesztviálon, nemvolt más, mint egy figyelemfelkeltő show. Szegény meleg srác sokat agyalhatott azon, hogyan váljon ismertté. Jó énekes, de nem kiemelkedő, ráadásul egy meleg énekes ma már nem okoz semmilyen meghökkenést. Ennél több kell. Pechére volt már férfinak született, mégis nőként fellépő előadó a közelmúltban (Dana International), ezért a nőnek öltözés sem tűnt járható útnak. Ekkor pattanhatott ki az isteni szikra: mi lenne, ha nőnek öltöznék, de a szakáll maradna?

A teljes poszt a lenti "tovább" gombra kattintva érhető el.

Kellett egy nagyon jó jelmondat is, mégsem állhatott ki azzal a dumával, hogy a szakáll csak figyelemfelkeltésnek van. A mélyenszántó gondolat valami olyasmi, hogy ezzel akarja azt üzenni, hogy mindegy ki vagy, hogy nézel ki, nem számít, csak fogadjuk el egymást. Ez egy elég régi üzenet és nincs is vele semmi baj, kár, hogy ez csak a máz, a valós cél mindössze a meghökkentés volt. Egy szakállas nőre mindenki felfigyel, ha egy versenyen indul, főleg ha az egyenlőséget, egymás elfogadását hírdeti. Thomas okos gyerek, a szakállal elérte, hogy a fél világ felfigyeljen rá, a mélyenszántó üzenetével pedig elérte, hogy előkelő helyen végezzen a versenyen (szerintem arra ő sem számított, hogy meg is nyeri). A szavazók pedig megsajnálják szegényt, hisz mennyi savazást kell kibírnia a borostája miatt.

Azt azért tegyük hozzá, hogy ehhez az előre megtervezett mutatványhoz kellett az is, hogy azért legyen valamiféle hangja is. Ha én csináltam volna ugyanezt a pocsék hangommal, akkor már a haverok előtt előadott első produkciómmal elvágtam volna magam. :)

"Ahogy egy tavalyi, a Kuriernak adott interjújában elmondta, szerinte egy szakállas nőre felkapják a fejüket az emberek, és ő pontosan ezt akarja elérni." Az idézet a femina.hu-ról származik. Azaz nem is titkolja, hogy az elsődleges célja a figyelemfelkeltés volt.

Hogy hogyan jön az agyhalottakhoz szegény Thomas? Nos, a reakciók miatt. Felháborodott kommentelők, gúnyolódó emberek, ellenkampányolók, és a többi hasonló idióta miatt. Nem, nem Conchita az agyhalott, hanem akik hőbölögnek rajta. Akik nem látják, hogy ez csak showbinisz, semmi más. Ugyanez volt annak idején, mikor Dana International indult a dalfesztiválon, csak akkor még nem volt ennyire elterjedt az internet és nem tudott összegyűlni ennyi gyűlölködő. Nem azt mondom, hogy jó ez az irány, mert akkor jövőre jön a kirúzsozott férfi, vagy a szőrőshátú nő, és társaik, akiknek nincs kiemelkedő hangjuk, pusztán csak gyors népszerűséget szeretnének elérni maguknak. Conchita azóta sorra adja az interjúkat, fellépései vannak és az elkövetkezendő egy évben degeszre keresi magát. Előtte férfiként évekig próbálkozott énekléssel, mérséklet sikerrel, de most megalapozhatja a jövőjét. Ennyi.

Láttunk már hasonlót, csak nem feltétlen a kinézetükkel robbantottak. Nem is olyan régen egy koreai énekes lett világsztár pár hónap alatt, hála az általa kitalált táncnak. Igen, ez volt a Gangam style, PSY előadásában. Sok éve énekelt már, de ezzel durrantott nagyot. Valószínű, hogy ez esetben nem előre megtervezett volt a siker, mert azt megjósolni, hogy ez a tánc siker lesz, enyhén szólva is lehetetlen. Mázlija volt, a népnek bejött a tánc, de ehhez kellett az is, hogy a zene is jó legyen. PSY egy év alatt annyit keresett, hogy most már mindegy, mit csinál, szépen eléldegél. 

Showbiznisz. Ennyi az egész. Akik pedig fel vannak háborodva, hogy Conchita milyen példát mutat a gyerekeinek, nekik rossz hírem van. Példát nektek kell mutatni, nem pedig a tévében egy énekesnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agyhalottak.blog.hu/api/trackback/id/tr256169104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása