agyhalottadmin 2014.06.29. 08:33

Titkos szabályok /A könyv/

titkos-szabalyok--1317822-90.jpg

 

Ellen Fein tíz évvel ezelőtt írt egy könyvet, ami pár éve itthon is elérhető, a címe Titkos szabályok. Elméletileg egy útmutató nőknek arra, hogyan hósítsanak meg egy férfit. Nos, ideje, hogy cáfoljuk állításait. :) A női portál írt a könyvről egy cikket, ezért az ő "tesztjüket" másolom be és próbálom véleményezni mondatonként. Akit érdekel, itt az eredeti cikk: http://www.noiportal.hu/main/npnews-3945.html

A saját véleményem pirossal, kicsit humorosra (szexistára) véve a figurát.

A szabályok címszavakban:

1. Ne feledd! Rendkívüli vagy! Erre nem mondok semmit, sima önbizalom pumpálás.
2. Ne szólítsd meg azt a férfit, aki tetszik, és ne kérd fel táncolni! Ne is lásson meg, jobb ha elbújsz inkább. :)
3. Ne bámuld azt a férfit aki tetszik, és ne beszélj túl sokat! Hogy kialakuljon a flört nem árt, ha valahogy jelzed felé, hogy érdekel. Beszélni pedig beszélj sokat, mert mi nem vagyunk beszédes típusok, ilyenkor jobb ha legalább az egyik fél mond valamit.
4. Hagyd, hogy a férfi lovag lehessen Ezt nem teljesen értem, kinyitom neki az ajtót, fizetem a piát, ez természetes.
5. Ne te hívd telefonon, de hívd vissza ha keresett Nem teljesen értek egyet, miért ne hívhatna? Hogy azt sugallja, nem fontos számára a dolog? 
6. Mindig te fejezd be elsőnek a telefonbeszélgetést! Erről a tárgyaláspszichológia jut eszembe, aki előbb megszólal az veszít. Ennek semmi értelme, olyan mindegy, ki fejezi be előbb.
7. Ha hét közben találkoztatok, a hétvégét töltsd nélküle! Ez mondjuk nem rossz tanács, nem kell mindig a másikon lógni.
8. Töltsd kellemes dolgokkal a randevú előtti időt Úgy van!
9. Az első, a második és a harmadik randevún tartsd három lépés távolságot! Az azért lesz érdekes, mert ha a harmadik randin sem lesz "action", akkor negyedik randi már nem lesz.
10. Csak lassan engedd közel magadhoz! Fentebb írtam.
11. Mindig te vess véget a randinak! Hogy lehet véget vetni erővel egy randinak? Felállsz az asztaltól és lelépsz? Ha hazakísérem és a kapuban válunk el, akkor ki vetett véget a randinak?
12. Ne találkozz vele többé, ha a születésnapodra vagy névnapodra nem lepett meg valamivel! Akkor örökké szingli maradsz, mert köztudott, hogy nem erősségünk az ilyesmi, maximum a kapcsolat elején. Bár ma már a facebook úgyis jelzi...
13. Ne találkozz vele túl gyakran! Heti maximum 3 alkalommal. Egyetértek.
14. Az első randin légy tartózkodó! Csak ne ess túlzásba, mert nem lesz második randi.
15. Ne ugorj fejest az ágyba! Hülyeség, ha mindkettő érzi vágyat, akkor minek tűrtőztetni magunkat?
16. Ne mondd neki, hogy mit csináljon! Bölcs tanács.
17. Hagyd, hogy minden téren ő tegye meg az első lépést! Nem bölcs tanács. A mai világban léphet a nő is, sőt valamilyen szinten ez izgató is.
18. Ne akard megváltoztatni, úgyse fog sikerülni Ez bárkire igaz, egy nőt sem lehet megváltoztatni.
19. Ne fedd fel túl hamar a lapjaidat! Azaz?
20. Legyél őszinte, ugyanakkor titokzatos, de semmi esetre se „lila-ködös” Egyetértek.
21. Az előnyeidet hangsúlyozd, és más tippek, ha apróhirdetést adsz fel Tipp: ugyanitt trabant eladó.
22. Ne siess az összeköltözéssel! Úgy van.
23. A nős férfiakat felejtsd el! Attól függ, mit keresel...
24. Ne zúdítsd rá egyszerre a családodat, és más tippek elvált anyáknak Egyetértek.
25. Gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni, avagy hogyan váljunk profikká Csak azt ne, nem szeretnénk fizetni érte..
26. Az eljegyzés vagy esküvő után se feledkezz meg a Szabályokról Miért ne? Ha megvan a pali, akkor már mindegy.
27. Kövesd a Szabályokat akkor is, ha barátaid vagy szüleid ostobaságnak tartják Vagy ha a világon mindenki más ostobaságnak tartja...
28. Most magaddal törődj, és más tanácsok tiniknek ? Akkor ez tiniknek íródott?
29. Legyél önmagad, és más tanácsok főiskolásoknak Ja, nem...
30. Keresd a következőt és más tanácsok ha laptára tettek Kutyaharapást szőrével...
31. Maradj a Szabályoknál, ha a Szabályokat választottad Járt utat járatlanért el ne hagyj!
32. Tartsd be a Szabályokat! Értettük, ezt szajkózod mióta...
33. Tartsd be a Szabályokat, és boldogan élsz, míg meg nem halsz Pfff...
34. Csak olyan férfit szeress, aki szeret téged Mert ez így szokott lenni.
35. Legyen veled könnyű és boldog az élet! Ez egy nagyon okos tanács, ilyet én is tudok: légy szép és gazdag.

A teljes poszt a lenti "tovább" gombra, vagy a címre kattintva érhető el.

Persze poénra vettem, de a humor mögött ott a véleményem mint férfi, és szerintem a tanácsok jelentős része badarság. Nem is értettem, hogy lehet ezt a könyvet komolyan venni, aztán a wikipedián megleltem a választ. A könyvet eredetileg 1995-ben adták ki! Ez viszont mindent megmagyaráz, mert ha még a kilencvenes években élnénk, akkor működnének a fenti szabályok. De ma már, 2014-ben nagyon nem. Pörgünk, kevés az időnk, rohan mindenki, nincs már idő betartani az összes tanácsot és a többségük egyszerűen érvényét vesztette, mert a világ megváltozott. A férfiak ma már nem feltétlenül akarnak vadászni, nem akarjuk hosszan kergetni a zsákmányt, mert nincs rá szükség. Sok hal van a tengerben, idő pedig kevés, ha lassan mennek a dolgok, akkor másik halat veszünk célba, ilyen egyszerű!

Vicces, hogy a könyvnek volt folytatása is, ami kicsit zavaros számomra. Kimaradt pár dolog? Szándékosan nincs benne minden az első könyvben? Később még eszébe jutott pár fontos dolog? De akkor az első könyv nem is működik, mert nem teljes? Vagy ha működik, akkor ami kimaradt belőle, az nem is fontos...

Egyébként az írónő, Ellen öt évvel könyve megjelenése után elvállt. Ilyenkor mi van? Nem tartotta be a saját tanácsait? Vagy akkor jött rá, hogy kimaradt pár fontos dolog? Ami még furcsa, hogy az a nő aki ilyen sok tapasztalattal rendelkezik, hogy könyvet írjon a másik nemről, az valószínűleg egy vadász. Az ilyenek pedig nem azok a házasodó fajták. Összességében a könyv a kilencvenes években randizó embereknek íródott, gyakorlatilag egy letűnt kor párkereső útmutatása nőknek, ami ma már nem működik. Mintha a 60-as évek kresz szabályai szerint akarnánk ma vezetni... Kivételek persze akadhatnak, akiknél működnek a fenti tanácsok, de véleményem szerint a könyv idejétmúlt.

Egy másik probléma ezekkel a nők által írt tanácsokkal, hogy ezek olyasmik, amiket egy nő szeretne, ha egy férfinál működnének. Mintha a férfiban a női megfelelőt keresnék. Csak mi nem így működünk.

Most, hogy ezen túlvagyunk leírom, hogy szerintem milyen tanácsokat kéne a nőknek megfogadni, hogy egy mai 28-35 közötti férfit megfogjanak (az én szubjektív véleményem jön, mint tudjuk ízlések és pofonok, aki nem ért egyet, majd kommentben megírja a saját listáját):

1. Kezdeményezhet nyugodtan bárhol, bármikor, akár egy szemkontaktussal.

2. Ne a szőke herceget keresse, a túl romantikus nőktől viszolygok.

3. A fentihez kapcsolódik, legyen realista.

4. Viselkedjen nőiesen és nézzen is ki úgy. Itt arra gondolok, hogy a nőies ruhák, tűsarkú (persze ha sokat kell sétálni, akkor nem). De semmi esetre sem baseball sapka, meg tornacipő.

5. Optimális smink, azaz ne legyen rajta sok máz.

6. A tetovált szemöldököt nem tudom, melyik hülye kezdte el terjeszteni, de golyót neki.

7. Legyen bevállalós.

8. Legyen egyénisége, de ne erőltesse, hogy azt mindenki lássa. Attól, hogy szereti a hipp-hoppot még nem kell rappernek öltöznie. Szeretem a pizzát mégsem öltözök futárnak.

9. Sportoljon.

10. Ne legyen hisztis.

11. Az öltözködéssel kapcsolatban, tudom, hogy egyéniségek, ízlések stb. De sok esetben látom, hogy úgy öltöznek fel egyesek, mintha az lenne a céljuk, hogy elriasszák a másik nem tagjait! Mindenféle színben pompázó ruhadarabok: Piros felső, zöld szoknya, barna cipő, ilyesmi kombinációk. Jóganadrágot csak olyan vegyen fel, aki sportol és feszes a feneke. A helyzet az, hogy álló helyzetben a tükröt nézve lehet, hogy a jógagatya kicsit összébb húzza a dolgokat, de amit te nem látsz, hogy mikor elindulsz benne, akkor minden beremeg! Azaz, ha kicsit nagyobb a feneked és álló helyzetben a jóganaci összébb húzza, az mozgás közben olyan szinten fog fel és le járni, hogy az leírhatatlan. Ugyanígy csak akkor látszódjon ki a tanga felső része, ha jó a feneked, máskülönben az ellenkező hatást fogod kiválltani, mint amit szeretnél. Cipőnél ezeket a fazonokat kerülni:

cipo1.jpgcipo2.jpg

Ha ilyet látok egy nőn szinte érzem, ahogy az egyik golyóm elkezd visszamászni a gyomromba! Valamint télen ez a fazon is kerülendő:

cipo3.jpg

Az vele a baj, hogy minden második (de szó szerint minden második) nőn ilyen, vagy ehhez hasonló van. A másik gond vele, hogy jellemzően befelé fog dőlni az egész a lábadon, olyan, mintha a lábad belső fele nehezebb lenne és jobban lenyomná a talpát. Valamint a fentebb említett tornacipő sem nyerő.

 

Pár régi közhihedelem, tanács, dolgog, akármi, amelyek mára már érvénytelenek:

1.) Férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Ez a 60-as, 70-es években még igaz volt. Ma már nem!

2.) A nő tudjon főzni!  Ez azért elavult, mert ma már olcsóbb ételt rendelni, mint elkészíteni azt és ízre is sokfélét lehet választani. Nem feltétel, hogy tudjon főzni.

3.) Házimunkák: szinte minden gépesített, akárki ellátja ezeket a feladatokat, nem kell a nőnek ezzel vesződni.

4.) "Egy nő legyen szajha az ágyban, szakács a konyhában, úrinő a társaságban." Eme bölcseletnek sokféle variánsa létezik, de teljesen mindegy, mert érvénytelen. A konyhás szakácsos részt kitárgyaltuk, nem kell tudnia főzni. Úrinő a társaságban, azaz jó társaság, azért lényegtelen, mert ma már eleve olyat választasz, akivel megvannak a közös témák, szokások, szóval nem lesz rossz társaság. Régebben, mikor még nem feltétlenül önszántukból mentek egymáshoz az emberek, még nem ártott alkalmazkodni a másikhoz. A szajhás rész viszont ma is áll, sőt, alap, hogy az ágyban jól működjenek a dolgok, különben csak feszültség lesz és az lassan mindenre kihat majd.

5.) Egyelőre nem jut eszembe más, de lehet, hogy időnként bővítem a listát.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyhalottak.blog.hu/api/trackback/id/tr196284996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

notC 2014.06.30. 13:01:41

A "szerelemdoki" naphosszat valamelyik online társkeresőn veri a rezet. A párkapcsolati terapeuták fele szingli, elvált, egyedülálló, mint ahogy a pszichomókusok többsége is zakkant kissé. Ráadásul ez a könyv ha itthon 10 éve lett kiadva is igencsak régi, idejétmúlt. Kissé tényleg megváltozott azóta a világ.
De! De ha a csajok akár ezeket az ózsdi szabályokat betartanák is sikeresebbek tudnának lenni, mint ahogy saját szabályaik, vagy ha jobban tetszik megérzéseik szerint csinálják a dolgokat.
Nem, nem akarom bántani őket, sok esetben nem ők tehetnek róla, hanem egyszerűen ilyen a környezet, a világ, saját és a külső elvárásaik.

agyhalottadmin 2014.06.30. 13:56:49

@notC: Hát igen, sajnos ilyen a világ. Erről mindig eszembe jut az a nő, aki táplálkozási tanácsadó volt és legalább 150 kg volt. Rendben van, adódhat ez betegság miatt is, de akkor is kissé... érted. Ha nem jóképű az ember, akkor ne akarjon modell lenni.

Pixynor 2014.07.27. 19:53:33

"Sok hal van a tengerben, idő pedig kevés"

És legalább annyi halász van :) ha nem több. És én is válogathatok, melyik hálójába szeretnék beúszni. :)

"csak akkor látszódjon ki a tanga felső része, ha jó a feneked, máskülönben az ellenkező hatást fogod kiválltani"

Szerintem egy igazi nőnek, sosem látszódik ki a tangája (ez meglehetősen közönséges dolog, és bazi agyi egyszerűségre utal). De szólj ha tévednék.

"A szajhás rész viszont ma is áll"

Szerintem nem szajhának kell lenni az ágyban, ha nem élvezni kell a szexet. Ahhoz viszont olyan társ kell, akivel élvezni tudod. A szajhák munkaköri kötelessége az élvezet. Nem hiszem el, hogy egy pasinak jó, ha egy nő csak megjátsza, hogy élvezi vele, közben a fejében a másnapi menüsort állítja össze.

Pixynor 2014.07.27. 19:57:11

UI: szerintem a cipőn túl a láb is a lényeg, mert például ha sárga csizmát Megan Fox lábain látnád a kis farmerszoknyája alatt (Transformers) nem hinném, hogy a golyóid visszamásznának. :)

agyhalottadmin 2014.07.28. 21:26:31

@Pixynor: A tanga lehet közönséges, de lehet szexi is, attól függ mennyire látszódik ki.

A szajhás rész, az inkább a jó szexre utal, nem pedig a prostira. Egy régi szólás-mondás, azok nem annyira konkrétak. De egyetértek élvezze a szexet. :)

Megan Fox-ot pont nem bírom, az emberibb közelibb nőket jobban csípem.

Pixynor 2014.07.28. 21:41:53

@agyhalottadmin: Egy kilógó tanga hiába szexi, ha közönséges. Szerintem egy igazi férfi nem vágyik ennyire direktbe faszállító dolgokra, mert ő tudja, hogy a kevesebb több.

agyhalottadmin 2014.07.30. 07:44:57

@Pixynor: Nem, ez a "kevesebb, néha több" ez a nők mantrája. :)

Pixynor 2014.07.30. 08:07:42

@agyhalottadmin: de azért mert nagyigazság :)

Párductestű 2014.08.02. 13:24:48

@Pixynor: Imádlak!

Itt ez most úgy van beállítva, mintha csak a pasik válogathatnának. Hát a szart!

Pixynor 2014.08.02. 14:48:44

@Párductestű: Ja Párductestű persze, hogy válogatnak a pasik :) Tudod, aki szembejön, ez férfi, nem kell, ez nő jöhet. :) Mi ez ha nem válogatás :)
süti beállítások módosítása