agyhalottadmin 2014.06.10. 13:20

Online randi körkép, a nagy netes randi teszt.

bd1.jpg

Rohanó világunk egyik legnagyobb problémája, hogy nincs időnk ismerkedni. Ezen akarnának segíteni az online randioldalak, amelyekből több tucat létezik Magyarországon és amelyek a következő hangzatos címszavakkal csábítanak minket: Gyors, hatékony, egyszerű, garantált, olcsó, ingyenes! Az elmúlt három évben időhiány miatt én is ráléptem erre az útra és kipróbáltam minden nagyobb oldalt. Erről a "kalandról" született ez a poszt, amelyben igyekszem sorra venni minden ismert randioldal előnyét, hátrányát, és egyéb tulajdonságát. 

Még az elején érdemes megjegyezni, hogy ez a teszt milyen "feltételek" között született. Férfiként nőket kerestem 20-35 év és 45-75 kg között, a fővárosban. Aki esetleg felháborodna, ne felejtsük el, hogy a bőrünkből nem tudunk kibújni, azaz, ha valakinek nem jönnek be a molettebb nők, akkor nem jönnek be, felesleges erőltetni. Próbálkozhattam volna nem csak fővárosiakkal, nem csak 75 kg-ig bezárólag, de akkor egyrészt a teszt még most is tartana, másrészt nem lehetnék eléggé objektív, ha nem olyanokkal próbálkozom, akikkel a való életben is tenném. Valamint nem kamuztam, mikor az adataimat kellett megadnom, mert akkor torzult volna a statisztika. 

A teljes poszt a lenti "tovább" gombra, vagy a címre kattintva érhető el.

Egy kis statisztika az elején, hogy tudjátok mekkora merítésből írom ezt a posztot. Három év alatt leginkább az 5 legnagyobb oldalon ismerkedtem, de pár kisebbet is kipróbáltam. Ezekről részletesen majd később lesz szó. Több, mint 1500 "nővel" (az idézőjel okát később taglalom) vettem fel a kapcsolatot, amelyből valamiféle kommunikáció (levélváltás, vagy chat) 652-vel alakult ki. De ebbe beleszámoltam azokat is, akikkel csak 1-2 levélváltás történt. Akikkel rendesen kialakult valamilyen beszélgetés, azok száma 129!! Több, mint 1500 alanyról beszélünk és csak 129-cel sikerült rendesen beszélgetni. Ez 11,6%-nak felel meg. Azaz durván minden 10-ik elküldött levelemből lett beszélgetés. De most jönnek az érdekesebb számok. A beszélgetésekből valódi személyes találkozó mindössze 22 nővel jött össze. Ez 1,4 százalék! A számokból jól látható, hogy a sikeres randi esélye nagyon alacsony. Száz elküldött levélből mindössze alig másfél randi lett. 

bd5.jpg

Jöhetnek a hangzatos címszavak megcáfolásai. GYORS: Nos, első blikkre valóban lehet az a benyomásunk, hogy gyorsan fogunk ismerkedni a neten, de ez megtévesztő. Online sokkal több a férfi, mint a nő, ezért a nők nem is nagyon keresnek, várják a beérkező leveleket. Sokakkal beszéltem erről és szinte minden nő, még azok is, akik nem töltenek fel képeket magukról, irdatlan mennyiségű levelet kapnak. Nehéz válogatniuk, főleg, hogy sok olyat kapnak, amiben valaki csak a nemiszervét mutatja, vagy csak egy rövid tőmondatot ír. Nincs is annyi idejük, hogy mindenkinek visszaírjanak, ezért a másik oldalról nézve (normális férfiak) úgy tűnhet, hogy alig akar valaki válaszlolni. Tehát nem gyors, mert férfi oldalról nézve sok levelet kell elküldeni, mire valakivel kialakul a normális kommunikáció, női oldalról pedig szintén lassú, mert ki kell szűrniük az értelmes pasikat.

Hatékony, garantált: Ezeket a fenti statisztika cáfolja. Nincs garancia semmire és nem is feltétlenül mondanám hatékonynak. Egyszerű: ez mondjuk igaz, a legtöbb randioldal felépítése könnyen érthető és nincs túlbonyolítva. Olcsó, ingyenes: Az ingyenes az szemenszedett hazugság, mert csak a regisztráció ingyenes, de a legnagyobb oldalakon ha írni akarsz valakinek, ha meg akarod nézni a képeit, már előfizetést kell vásárolnod. Ez alól a kisebb oldalak a kivételek, de azokra nem érdemes regisztrálni, mert alig vannak ott emberek. Viszont olcsónak olcsó az tény, a előfizetések olyan 1000-2000 Ft körül alakulnak egy hónapra, de vannak kedvezmények is. Ennyit megér, mert egy hónap alatt sok mindent ki lehet tapasztalni. Arra nem árt figyelni, hogy az alamuszibb oldalak az előfizetés lejártakor szó nélkül meghosszabbítják azt, azaz levonják a következő havidíjat. Ha már nem akarsz az oldal tagjal enni, mindenképp töröld a profilod. Volt olyan is, hogy a törlési kérelmemre emailt kellett volna kapnom, amivel megerősítem kilépési szándékom, de az emailek (többször is próbálkoztam) nem érkeztek meg. Ekkor írtam az ügyfélszogálatnak, nyomatékosítottam törlési szándékomat, mire nem sokkal később az egyik email (csak az egyik) megérkezett és tudtam törölni magam.

 bd3.jpg

Az eddigi tapasztalatokból leszűrve rájöttem, hogy akikkel felvettem a kapcsolatot, azok bizony csoportokba rendezhetők. Biztos mindenki szereti, ha beskatulyázzák, de sajnos ez van, ma már ritkák a valódi egyéniségek. Szóval férfiként a legtöbb nő akikkel online ismerkedtem besorolhatók a következő kategóriákba:

- A lelkisérült: Azonnal panaszkodni kezd a férfiakra, megakarja osztani a verseit már pár levél után, olyan dolgokat oszt meg egy ismeretlennel, amiket nem kéne. Ők amolyan "kibeszéljük egy idegennek a gondjainkat" típusok. 

- Eltünő: Tart a levelezés (de még nem túl régóta ahhoz, hogy megunja), minden jónak tűnik, érdekesek a beszélgetések, majd egyszercsak nem érkezik tőle több levél. Talán talált valaki jobbat, talán nem tudom, de semmi elköszönő levél vagy ilyesmi. Ők talán a legidegesítőbbek, mert végig úgy érzed, hogy jól haladnak a dolgok, szimpatikus, jók a témák, erre puff kámforrá válik.

- A gyűjtögető: Neki több fajtája is van, mindig az adott oldaltól függ. Van, aki csak a másik képeit gyűjti, vagy bókokat, like-okat, esetleg számokat (olyan oldalakon, ahol értékelni lehet a másikat). Csak addig tartja veled a kapcsolatot, amíg megkapja a kis önbizalomnövelő adagját. Könnyű kiszúrni őket, mert szexi képeket töltenek fel, szexibbeket, mint amiket ilyen oldalakon szokás, esetleg a képeken sok az effekt, vagy épp műtermi fotók. 

- Magamutogató: a fentihez hasonló, de megelékszik a dicsérő szavakkal is. Sokszor intim testrészekről is tesz fel képeket.

- Csevegő: Csak beszélgetni jár fel az oldalra. Nem áll szándékban találkozni, de gyakran hitegeti ezzel a másikat. Sok oldalon be lehet jelölni az adatlapon, hogy mi a célod és van olyan opció, hogy csak beszélgetés. De a többségük nem ezt jelöli be, mert akkor sokkal kevesebben írnak nekik. Tulajdonképpen óriásit hazudnak, hisz a másik fél azt hiszi, lehet ebből valami, de csak kihasználják a másikat, egy-egy beszélgetésre.

- Nem keresek senkit/már van társam típus: Néha meg is írják ezt a bemutatkozó szövegben, esélyes, hogy csak azért vannak ott, mert ott kommunikálnak valakivel (szeretőkkel mondjuk). 

- A magányos: Csak barátkozni akar, de ezt nem mondja ki nyíltan, nehogy elijessze a férfiakat. Amikor valaki az adatlapján úgy adja meg, hogy: ismerkedés, barátkozás, komoly kapcsolat, stb.. Szóval ha szerepel ott a barátkozás, akkor szinte biztos, hogy csak barátkozni jár oda, a többi opció csak csali.

- A férfi: Nos, üdvözlet az internet világában, ahol a férfi is kiadhatja magát nőnek. Volt olyan randim, amire elmentem és egy barnahajú könyvtároslány helyett egy férfi fogadott. Általában melegek csinálják, csak nem értem minek. Ha nőt keresek, akkor nőre is számítok. Nem is értem, mit gondolnak, hogy majd meglátom és azt mondom: "nem nő ugyan, de milyen helyes pasi, hadd szóljon...". Nem hiszem, hogy sikeres ez a módszer. Illetve a sima "szivassuk meg a másikat" cél lehet még ennek a hátterében, de ez meg azért hülyeség, mert egyszerűen túl sok energiát kell egy ilyen szivatásba beleölni. Aki azt mondja, hogy csak hülyeségből csinálja, az szerintem hazudik, mindig van a háttérben valami mélyebb indok. Könnyű kivédeni őket úgy, hogy első randi előtt párszor telefonálunk neki, legalább halljuk, hogy női hang válaszol-e. Ha valaki sok levél után és fixált randi előtt nem adja meg a számát, az felejtős! 

- Kamuzós: Ebből nagyon sok van, nem is nagyon kell rá szót vesztegetnem. Nagyobb mellméretet ad meg (ahol van rá lehetőség), kisebb súlyt, egy barátnő fényképét, stb. Több találkám is úgy alakult, hogy nem egészen az jött el, akire a képek alapján számítottam. Vannak persze szintek, mindenki igyekszik a jobbik oldalát mutatni, főleg online, de itt konkrétan csak azokra gondolok, akik nagyobbat kamuznak. Semmi értelme ennek sem, ha nem akarok mondjuk 30 évesnél idősebbel randizni, akkor hiába jön el egy negyvenes, nem lesz folytatás.

- Hamis reg: Ez az összes oldalra jellemző. Marketing okokból oda mennek az emberek, ahol többekkel tudnak találkozni, ahová többen regisztráltak be. Ezzel sok oldal reklámozza is magát, hogy 300.000 tag, fél millió tag, stb. Sajnos ezt úgy érik el, hogy létrehoznak egy halom hamis, nem létező regisztrációt. Gyakran lopott képekkel, de sokszor még kép sincs, csak a számot növelik. Könnyű kiszúrni őket, mert nem írnak semmit, se bemutatkozószöveg, se semmi. Illetve néha a bemutatkozó sorba bemásolják az adatlapon szereplő infókat, amiket amúgy is kötelező kitölteni, pl: 25 éves.barnahajú.barnaszemű. stb. Illetve lehet gyanakodni, ha a regisztráció ilyen hiányos, de mégis fent van több éve.

 - Álmodozó/naív/hercegnő: Nagyjából akit keres az így néz ki: jóképű, magas, izmos, szenvedélyes, romantikus, de férfias, lelkitárs, keresse az igaz szerelmet, stb. Szóval tipikus tinilány ideál, aminek nem sok köze van a valósághoz. A fenti férfit megnézném magamnak én is :)

- Művész: Adatlapján versek, hangzatos idézetek, komoly írók sorai, gyakran tetoválással, amelynek elmagyarázza a "mélyebb" jelentését. Sokat nem tudok róluk, egy ilyennel sem sikerült a levelezésnél tovább jutni.

- A hivatásos: A prostitúció ezen oldalakon is jelen van, könnyű kiszúrni őket: szexi képek, illetve az adatlapon a varázsszavak: nagyvonalú, gáláns, úr, úriember. Tervezek egy cikket a prostitúcióról, hogy milyen hatásai vannak, miért alakult ki és miért lesz rá igény, ameddig férfi él a földön, úgyhogy majd abban a posztban kielemezzük őket. 

- A nem hivatásos, de attól még k*rva: A sima prosti érthető, valamiből élnie kell, de ez a típus nem azért csinálja. Válogat a jelentkezők között, és nem feltétlen pénzt kér szolgálataiért, hanem egyéb jutattásokat. Tartsák őt el, vegyenek neki ékszer, ruhát, ilyesmit. A varázsszavak hasonlók, mint a hivatásos esetében, kiegészítve valami ilyesmivel:  "blablabla...A többit megbeszéljük". Ami még érdekes, hogy ők általában átlagos nők, de nem teljesen értem, hogy miért kérnek ugyanannyit, mint egy hivatásos modell alkatú prosti? Ha már erre költök, akkor nyilván nem egy átlagos kinézetű nőt választok, hacsak az nem olcsóbb...

- Mindig közbejön valami: Több megbeszélt randira sem jön el, de mindig jó oka van rá, mindig közbejön valami. Sajnos ilyennel is találkoztam, vagyis csak akartam. Az okát nem tudom, talán mindig meggondolja magát, talán fél... Ha az első randit le kell mondani az mondjuk belefér, bár szerintem már az sem jó jel. De történhetnek dolgok, rendben van. De ha már második sem jön össze, akkor felejtős a nő.

Nagyjából ezek a kategóriák, amelyek megjelenhetnek egy randioldalon, de szinte sohasem egy kategória jellemző rájuk. Azaz kevertek, például: csevegő/magányos, vagy lekisérült/eltünő. 

 bd2.jpg

Most akkor pár mondat azokról az oldalakról, amelyeken próbálkoztam. Ha esetleg valakinek sérti a lelkivilágát, hogy kiírom az oldal nevét, akkor maximum majd kincenzúrázom utólag.

Viszony.hu: Innen semmi nem jött össze pár levélváltást kivéve. Ennek szerintem pszichológiai okai lehetnek. Minden oldalon vannak olyanok, akik szeretőt keresnek, vagy félrelépnek, de ez az oldal nyíltan erre épít és szerintem ez nem célravezető. Senki sem szereti, ha ennyire nyílt valami, ráadásul, ha szeretőt keresel, akkor félsz a lebukástól, mert tudatalatt ott van, hogy ha a partnered féltékeny, akkor esélyes, hogy egy olyan oldalon kutat utánad, aminek a megcsalás a célja. A megcsalás, szeretőzés, titkozatos valami, ez az egyik fontos eleme, ami megdobja az adrenalint, de ha nyíltan keresed, akkor oda a varázs.

Love.hu: Ez a fiatalabbaknak készülhetet, mert korombéli nem sok akadt (ha levonom a fentebb említett típusokat). Sajnos túl sok az olyan opció, ami elősegít, hogy sok legyen a magamutogató, gyűjtögető az oldalon. Lehet itt like-hoz hasonlót adni a másiknak, pontozni, illetve flörtölni, ajándékot küldeni, stb. Nem is nagyon sikerült levélváltással kommunikációra bírni az embereket, később jöttem rá, hogy célszerűbb küldeni egy mosolyt, vagy egy ajándékot és ha megköszöni, akkor elkezdeni a kommunikációt. Négy randim volt innen, ami nem sok, de számomra épp elég volt. Akik itt vannak azok tényleg fiatalok, jellemzően húszas éveik elején, és azzal a fajta mentalitással is rendelkeznek. Még ha idősebb is az illető, akkor is lelkileg húszas szinten van. Tehát velük maximum egyéjszakás kaland jöhet szóba, mert komoly kapcsolatra alkalmatlanok.

Lovebox.hu: Hasonlít a love.hu-ra, de itt talán több a 20-35 közötti nő. Sajnos az én keresési feltételeimnek (levonva ugye a fentebb felsorolt nő kategóriákat) csak úgy 50 személy felelt meg (abban az időtartományban), mindenkinek írtam is. Három randit sikerült összehoznom, sajnos egyikből sem lett folytatás, egy esetben részemről, másik két esetben a nők részéről jött a visszautasítás. De legalább értelmes randik voltak.

Randivonal.hu: Talán a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkezik és ha jól tudom már több, mint tíz éve üzemel. Itt már egész jól mentek a dolgok, hat nővel is randiztam. Két alkalommal lett is folytatás, de rövid idő után mindkettő véget ért (az egyik közös megegyezéssel, egészen másféle elképzeléseink voltak, a másik pedig költözés miatt, a távkapcsolatban nem hiszek). A matek nem hazudik, gondolok itt a nagy számok törvényére, minél többször próbálkozol, annál valószínűbb, hogy sikered lesz, ezért célszerű olyan oldalon keresni, ahol több a lehetőség, azaz többen vannak.

Szexrandi.hu: Hogy miért került ez is ide? A mai modern társadalomban egy jó kapcsolat alappillépre a jó szex. Ha a szex rendben van, arra lehet építeni mást is, de ha nincs rendben, akkor ha arra építesz, előbb-utóbb összeomlik. Erre sok példa van a való életben is, gyakran házasság, gyerek után derül ki, hogy sohasem volt igazán jó az ágyban és emiatt feszültség gyűrűzött mélyen lent, majd egy idő múlva robbant a bomba... Hogy ez a szexcentrikusság mikor került ennyire előtérbe, illetve, hogy jó-e vagy sem, majd talán egy másik posztban kielemezzük, de most erre nem térnék ki. Szóval, szexrandi. Azért tartottam ezt jó ötletnek, mert talán ez a legőszintébb. Mindenki, aki fent van ugyanazt akarja, persze vannak kivételek is, és itt is megtalálhatóak a fentebb felsorolt kategóriák, de mégiscsak kicsit kötetlenebb az egész. Itt senki nem lepődik meg, ha pár levél után randiztok, majd a második randi már valakinek a lakására szól. Egyszerű, tiszta és legalább már az elején tudod, hogy működik-e a dolog az ágyban. A való életben egy idevágó példa: Megismerkedsz valakivel, 2-3 randi, mozi, vacsi, ilyesmi, majd eljuttok az ágyig. Ez legyen mondjuk 3-4 hét. Kiderül, hogy az ágyban nincs meg a kémia, a szikra, akármi, szóval nem olyan jó a dolog. Akkor elpazaroltál 3-4 hetet! Mi van, ha már a második napon (vagy akár aznap, ha jó vagy) ágyba kerülhettek, hogy lássátok, van-e értelme a folytatásnak? Szerintem ez igazán passzol a mai felgyorsult világunkhoz. Természetesen, kell egy fajta nyiltság, valamint ismerni kell a másikat egy kicsit, hogy ez a nyiltság meglegyen, de akkor sem kell hetekig kerülgetni egymást.

Kilenc randim volt ezen az oldalon és abból 4 alkalommal lett is folytatás, kettővel azóta is van időnként (tudnak egymásról, de ez már megint egy másik téma). Még számomra is hihetetlen, hogy pont ez az oldal működik a leghatékonyabban, mert az ember félve regisztrál, de ha belejön, akkor egész felszabadító tud lenni. 

 bd4.jpg

Akadnak kisebb oldalak is, amelyeken szintén eltöltöttem némi időt: csajokespasik, parom, elittars, stb. De ezeknek túl alacsony a felhasználói bázisa, valamint több a hamis regisztráció, vagy csak ár/érték (regisztráltak száma) arányban nem éri meg. 

Hogyan vegyük fel a kapcsolatot a nőkkel?

Minden oldalon máshogy. Attól függ, melyik korosztályból keresünk partnert. A húszonévesek a rövidebb leveleket szeretik, meg ha lehetőség van rá, az ilyen "mosolyt küldök", "ajándékot küldök" hülyeségeket. A 28-35 közöttiek szeretik a hosszabb tartalmasabb leveleket, amelyekből több mindent megtudhatnak a másikról. Fénykép nélkül nem sok esélyed van, mindenképp kell kép, valamint a bemutatkozó mezőbe írj valamit, lehetőleg ne valami sablont. Ne küldj képeket a dákódról (még szexoldalakon sem), ne legyél bunkó, figyelj a helyesírásodra. Mikor sok embernek írsz, akkor felmerül a kérdés, hogy sablon, vagy egyedi levél? A nők elvárnák, hogy mindenkinek egyedi levelet írj, de ez lehetetlen, az én esetemben például az 1500 egyedi levél maga lenne a halál. A helyzet a következő, csak annak tudsz személyre szabottan írni, aki meg is adott magáról valamilyen infót az adatlapján. Ha beírta, hogy szereti Stephen Kinget, és te is bírod, akkor már van valami, amiről írhatsz csak neki. Vagy ha olyasmit említ az adatlapján, ami téged is érdekel. De mikor semmit nem ír, vagy csak általános dolgokat, arra nem nagyon lehet egyedit írni. Olyankor egy jó sablon levél lehet a megoldás. Maximum akkor lesz egy kis égés, ha egy nő két regisztrációval van fent és mindkettőnek elküldöd ugyanazt a sablont. De akkor sincs gáz, mert miért is használ ő két reget? :) Illetve, ha már kettő is van, akkor a francért nem tud megadni valami infót, amire írhatsz valami egyedit? :) 

Milyen adatot adjunk meg?

Volt már itt a blogon téma, hogy minél kevesebb adatot érdemes megosztanunk másokkal, de online randi esetén valamennyire nyitnod kell. Semmiképp ne tegyél fel olyan képet (még kérésre sem), amely egész alakos pucér kép. Ha mondjuk egy szexcentrikus oldalon a lapos hasadra kíváncsi valaki, akkor csak az a rész látszódjon, az arcod ne. Az arcodról más időben, más helyen készült képet tölts fel. Nehogy valaki visszaéljen egy pucér képpel rólad. Így csak egy képe lesz egy hasról, ami akiárkié is lehet. Profilkép kell, sima arckép semmi extra, minden egyéb feltöltött képed legyen rejtett, és csak annak adj engedélyt, hogy megnézze, akivel már leveleztél párszor. Még jobb, ha profilképen kívűl semmilyen fotód nincs, hanem azokat email csere után küldöd el. Ne lepődj meg, egész alakos képet célszerű küldeni, hogy a másik lássa, milyen az összhatás, vagy ha azt írtad 70 kg vagy, akkor az nem-e 170-et jelent. Sem címet, sem telefonszámot nem szabad megadni, a számodat csak akkor ha már lebszéltetek egy találkát. Az első randi helyszíne mindig valami nyitott, sok ember által látogatott hely legyen például: kávézó, étterem. Mozi nem jó ötlet, mert nem lehet beszélgetni. Első randin nem megyünk lakásra (nehogy ott várjon két ukrán és leüssön), ha olyan a szitu, hogy már első randin lehet valami, akkor ki kell venni egy szobát valahol (esetleg érdemes rákeresni google-ben a búvóhely szóra. Ezek olyan lakások, amelyek pár órára is kivehetőek néhány ezresért).

Kikkel ne?

A fentebb felsorolt nőkategóriákat érdemes kerülni, valamint azt, aki lebeszélt randi előtt nem adja meg a számát, azt aki évek óta fent van az adott oldalon, azt aki már a második levélben kiadja a számát, azt aki 1-2 üzenet után randizni akar, azt aki 10 levél után még nem akar randizni, azt aki a lakására invitál, szóval használjátok az ösztöneiteket. Mint az élet egyéb területén, itt is igaz, hogy ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az nem igaz!

Nagyjából ennyi lenne a nagy online randi körkép. Visszakanyarodnék az elején említett statisztikához, valamint, hogy a kísérlet három évig tartott. 36 Hónap, 1500 levél, 129 beszélgetés, 22 randi. Ezek nem túl biztató számok, szóval ha röviden kéne megmondanom, hogy érdemes-e online ismerkedni, akkor a válaszom: NEM! Túl sok idő, túl sok energia befektetés, túl kevés eredménnyel. Sokkal nagyobb esélyed van odakint a világban. Csak ránézésre tűnik kényelmesebbnek a monitor mögül ismerkedni.

Fontos, hogy a teszt célja a randizás volt, de megismerkedtem olyanokkal, akikkel tartom még a kapcsolatot, de őket nem számoltam bele a statisztikába. Szóval, ha nem feltétlen randizni szeretnél, akkor működhet az online ismerkedés.

Még azt hozzátenném, hogy a fenti teszt szigorúan az én szemszögemből íródott, a női oldalról csak annyit tudok, amennyi a beszélgetésekből kiderült és több nő is megerősítette azt. Az igazi az lenne, ha ugyanezt, vagy ehhez hasonló tesztet írna egy nő is és akkor láthatnánk a dolognak a másik felét is. 

76 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agyhalottak.blog.hu/api/trackback/id/tr46284510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ólevendula 2014.06.10. 21:53:04

Szia!

Elolvastam a cikked, nagyon igaz, és köszönöm, hogy megosztottad tapasztalatodat!
Valami hasonló tapasztalataim vannak, és örülök, hogy mint kiderült, nem bennem van a hiba!
Egyszerűen a lányok egy része mintha maga sem tudná, hogy mit akar?
Szóval, köszönöm hogy megírtad!
Üdv.
Ólevendula

agyhalottadmin 2014.06.11. 07:41:43

@Ólevendula: Szia!
Örülök, hogy ezek szerint nem csak én tapasztaltam ezeket. Kicsit féltem, hogy talán én csináltam rosszul valamit, de ezek szerint nem.

Amúgy ez az életben is így van, a nők gyakran nem tudják, mit akarnak, de ez ránk is igaz. Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ilyenkor a másik fél úgymond szív.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2014.06.11. 09:37:13

Nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Én csak randivonalaztam, de a statisztikám kicsit jobb: 9 hónap alatt 12 randi, ebből 2-vel lett is valami, de komoly kapcsolat egyikkel sem jött össze. Az elküldött levelek / válaszoltak is rá arányt olyan 8:1-re mondanám (beleértve az elutasítókat is). Bár igazából mindketten ugyanott vagyunk, ahol elkezdtük, szóval ez nem számít :D
Nekem még a nők lapja társkeresőjét ajánlották, azt kipróbáltad?

agyhalottadmin 2014.06.11. 11:12:05

@purga: Nem is hallottam még a nők lapja társkeresőről, de igazság szerint már rosszul vagyok, ha rágondolok, hogy megint regisztráljak egyre és kezdődhet minden előről. :) A teszt végére értem, nem látom értelmét, hogy folytassam, a való életben jobban mennek ezek a dolgok. De, ha te beregisztrálsz oda, akkor érdekelne a véleményed.

Haloperidol 2014.06.11. 11:34:21

En is tobb tarskeresot kiprobaltam, nekem is a randivonal jott be legjobban, a felesegemet ott ismertem meg. Elotte sok felejtos csajjal talalkoztam (szemelyesen kb 9-10-el, levelvaltas megvolt kb 80-100), eggyel volt egy honapig valami. Nem volt rossz az vele az agyban, de idegbeteg volt kicsit szegeny, betegesen feltekeny es aggrassziv. szoval le kellett koptatni. Mondjuk en osszesen kb 8-9 honapig hasznaltam.

Sinistral (törölt) 2014.06.11. 11:52:27

"Több, mint 1500 alanyról beszélünk és csak 129-cel sikerült rendesen beszélgetni. Ez 11,6%-nak felel meg"
Ennek a számolásnak fussunk neki még egyszer :)

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 12:49:22

@agyhalottadmin:
"A teszt végére értem, nem látom értelmét, hogy folytassam, a való életben jobban mennek ezek a dolgok."

na ja, de esetleg elképzelhető hogy másnak NEM mennek jobban ezek a dolgok a való életben... ugye?

"Csak ránézésre tűnik kényelmesebbnek a monitor mögül ismerkedni."

Ugyan már. Mi lehet annál kényelmesebb, mint hogy akár a munkahelyen is tudunk ismerkedni a neten munka közben?

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 12:57:15

Ja és még egy:
A netes társkeresés atól a pillanattól kezdve, hogy találkozol valakivel már élő, valóéletbeni társkeresésekké változnak!

Tehát ha 22 emberrel beszéltél személyesen is (hosszú levelezgetések után), és ebből egy se lett tartós, akkor ezért ne a netes társkeresést hibáztasd, mert onnantól ez már nem netes lett :)

agyhalottadmin 2014.06.11. 13:45:04

@Haloperidol: Ismerek egyébként olyat, akik 2001-ben találkoztak még valamelyik chatről és azóta rég házasok, vannak ilyesmikre is példák.

agyhalottadmin 2014.06.11. 13:46:21

@Sinistral: Igazad van, ezt benéztem, de már nem írom át, maradjon fent a poszt a hibákkal együtt (nem vagyok a történelemhamisítás híve). :)

agyhalottadmin 2014.06.11. 13:53:05

@Hoppácska: Ha nem megy jobban az életben valós ismerkedés, még akkor is gyorsabb megtanulni bizonyos dolgokat, és persze önbizalmat "növeszteni", mint abban reménykedni, hogy a netes keresgéléssel jobban fog menni. Akkor már jobb a kettőt párhuzamosan csinálni.

Annyiban nem értek egyet, hogy rendben, hogy a találka már valós ismerkedés, de a kiindulási pontja a net volt. Ha élőben ismerkedsz elég egy mosoly a szemkontaktus után és az azt jelenti, van esélyed. Ekkor lépsz és lesz, ami lesz. Neten pedig vakon ismerkedsz (fényképek ide vagy oda), azaz nem egy flört a kiinduláis alapod. Míg az előbbi esetnél úgy kezdesz neki az ismerkedésnek, hogy van esélyed (mosoly), addig neten szinte vakon indulsz neki és mikor találkoztok, akkor lehet hogy az első pillanatban, mikor meglátod, tudod, hogy ebből nem lesz semmi.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 14:01:22

@agyhalottadmin:
"Ha nem megy jobban az életben valós ismerkedés, még akkor is gyorsabb megtanulni bizonyos dolgokat, és persze önbizalmat "növeszteni", mint abban reménykedni, hogy a netes keresgéléssel jobban fog menni. Akkor már jobb a kettőt párhuzamosan csinálni."

Bocs, de miért gondolod, hogy aki eleve az életben keres, az "megtanul bizonyos dolgokat", és növekszik az önbizalma - bezzeg aki a neten ismerkedik az szimplán "reménykedik"...????
Sok esetben az életben ismerkedő is csak reménykedik, illetve sok esetben a neten ismerkedő is megtanul bizonyos dolgokat, és nőhet sz önbizalma. Pláne ha valóban találkozik élőben is az emberekkel :)

"de a kiindulási pontja a net volt. Ha élőben ismerkedsz elég egy mosoly a szemkontaktus után és az azt jelenti, van esélyed. Ekkor lépsz és lesz, ami lesz. "

Hát ez az. Lesz. Vagy nem lesz.
A neten pedig a beszélgetésből már lejöhetett neked, hogy van egy esélyed. És akkor szintén lesz vagy nem lesz valami :)

Ugyanaz.
A kiindulási pont szvsz a leglényegtelenebb pont az egész közül.

citrix 2014.06.11. 16:02:00

Netes társkeresőn lássuk be mi az első, meghatározó benyomás: hogy néz ki? A legkívánatosabb korosztály (nőket keresve) a 20-35 éves, lehetőleg jól nézzen ki és legyen értelmes. Legyen rendezett a családi háttere, megélhetése. Aki ezeknek megfelel, napi szinten kap cirka 30-100 megkeresést. Ismétlem: naponta ennyit. Írjak de minek. Aki nem fér a fenti kategóriába, jóval szerényebb érdeklődésben részesül. Kérdés: írjak neki, de minek ha már eleve nem szimpatikus? Nagy a kereslet és nagy a kínálat de valahogy úgy van mint a szocialista kereskedelemben: ami kell az nincs.

Ólevendula 2014.06.11. 16:11:04

@agyhalottadmin:

Látom, nagyon alaposan körbejártad és leírtad!
Ismét, csak igazat kell, hogy adjak!
Volt olyan találkozóm, ami egy alkalomról szólt, kiderült, nem stimmelnek a dolgok, másak fontosak neki és nekem, stb.
Most éppen van egy lány, akivel párszor találkoztam, éppen most hagyom abba, egyszerűen nem működik a kémia!
Semmi nem mozdult meg bennem, de úgy tűnik, benne sem!
S ebben is igazad van, a nem netes ismerkedés esetében eleve azzal kezdesz beszélgetni, ahol és akinél érzel valamit.
Itt, netes ismerkedéskor vakon kezdesz!
Most levelezek (öt hónapja vagyok fent a randivonalon)egy ügyvédnővel, rákérdeztem pár levélváltás után a személyes találkozásra, nem reagált rá.
Viszont, Pünkösdkor elutazott valamerre, katolikus összejövetelre!
Innen kezd világos lenni vele is a levelezés, nem ő az, akit keresek.
A magam módján katolikusként imádkozom, ritkán templomba is megyek (erre nem vagyok büszke) no de lelkigyakorlatra utazni napokra?

Szóval, nem olyan egyszerű ez!

Ólevendula 2014.06.11. 16:20:21

@agyhalottadmin:

"akik 2001-ben találkoztak még valamelyik chatről és azóta rég házasok+

Abban az időben ez még konszolidáltabban működött, és nagyjából azonosak voltak a szándékok!
Ma már mint minden más, ez is valahogyan elvadult!
Ahogyan a cikkedben is írod, nem mindenki komoly kapcsolatot keres, csupán unaloműzés és egyebek miatt!
No ilyenekre megy el az ember fiának drága ideje, fölöslegesen!
Aztán, van még más is!
Van, aki túlzottan előnyös képet rak fel magáról, és találkozáskor jön a nagy pofára esés!
S még velemi, ami nagyon fontos!
Úgy tűnik, génkezelteket keresnek a lányok, mert zöme 180 cm felettit keres!
Nem vagyok berkikrisztián -szerencsémre-, mert agyilag rendben van minden, felsővezető vagyok!
Viszont?
174 cm magasságom miatt alig rúgok labdába!
Szóval ma már a lányoknál más az érték, minden eltolódott nagyon rossz irányba!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:27:54

@Ólevendula:
"a nem netes ismerkedés esetében eleve azzal kezdesz beszélgetni, ahol és akinél érzel valamit.
Itt, netes ismerkedéskor vakon kezdesz!"

Nem tudom miért lovagoltok ezen, a netes SEM vakon kezdődik, illetve az élőbeni megismerkedés SEM garancia semmire.

Ismerkedtem már teljesen élőben is úgy, hogy az elején szimpatikus volt (az amit láttam belőle), aztán teljesen fals lett - ugyanígy előfordult nem egyszer a netes ismerkedésnél is: amit láttam belőle (adatlap, fotók) tetszett, de aztán...

Nyilván ahol nem élőben látod, ott egy fotó mindig csalhat, ez az egyik hátránya. Viszont a személyes ismerkedésnél meg OTT kell lenned, AKKOR amikor a másik is - ennek meg ez a hátránya :)
Hogy éppen a vonaton, buszon, szórakozóhelyen kit látsz meg ez szerencse kérdése is: ami jön, jön. Ha nem jön, nem jön. A netes társkeresésnél te aktívan keresgélsz, odafigyelsz, választasz stb.

Ólevendula 2014.06.11. 16:29:18

@agyhalottadmin:

Statisztikám öt hónap alatt:

142 levelet küldtem
62 levelet kaptam

Ebben benne vannak az elutasítók és azok, akikkel többször váltottam levelet.
Találkozás volt hat, ebből volt, hogy egyáltalán nem jött be, mert két órán át magát dicsőítette, mit akar elérni a munka területén.
Volt aki nekem tetszett, de úgy tűnik, én nem jöttem be neki.

Voltam lakatrandin, ne tudjátok meg, milyen volt a felhozatal.
Voltam szalsza tánciskolában, ott se semmi.

Szerintem ezen az ismerkedéses oldalakon és randiszervezéseken csak a szervezők azok, akik nyernek!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:31:13

Egyébként a való életbeni társkeresés akkor hatásos, ha megtalálja a társát az ember. Ha a blogger, most leírja, hogy igen, megtalálta a párját netes társkeresés nélkül, akkor rendben van.
De ugye a helyzet az, hogy sem a netes társkereséssel (amely csak az elején netes, aztán élőbenivé válik), sem a (kezdettől fogva) élőbeni kereséssel nem talált párt... akkor meg??? Akkor miért is csak az egyiket kell szidni?

Ólevendula 2014.06.11. 16:31:20

@Hoppácska:

Lehetséges, hogy neked van sikerélményed, én erről sajnos nem számolhatok be!
Remélem, nem az egyik oldal üzemeltetőjéhez van éppen szerencsém? ;)

Ólevendula 2014.06.11. 16:32:11

@Hoppácska:

Senki nem szid senkit, véleményt oszt meg és ez nagy különbség!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:33:39

@Ólevendula:
"Voltam szalsza tánciskolában, ott se semmi."
Ilyen sz*r dolog élőben ismerkedni? :P

"Statisztikám öt hónap alatt:
142 levelet küldtem
62 levelet kaptam"

Ez egyébként teljesen mindegy. Nyilván az volna a tökéletes, hogy "beléptem egy társkeresőbe, egyetlenegy levelet írtam és máris megtaláltam az igazit."...

Ólevendula 2014.06.11. 16:34:57

@Hoppácska:

Nem erről van szó, hanem a felhozatal gyatra!
Itt is a kettő nem ugyanaz!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:40:00

@Ólevendula:
"Senki nem szid senkit, véleményt oszt meg és ez nagy különbség! "

De, én úgy érzem. Ha az egyik oldalnak csak a hibáit sorolod, a másiknak meg nem... az eléggé szidásszagú.

De nem is a "szidás" szó volt abban a mondatban a lényeg...

Egyébként nem, soha nem üzemeltettem társkereső oldalt - de elég sokat voltam fent ilyeneken.
Én sem találtam ott meg az igazit - de az életben se találtam meg (ott is ugyannnyit próbálkoztam)... akkor most miért csak a társkereső oldalakat hibáztassam?

Ólevendula 2014.06.11. 16:40:17

@Hoppácska:

Körbenéztem társkereső irodákban is!
A 40 ezresbe nem is érdemes benézni sem, ott szinte semmi az, amit egyáltalán ígérni tudnak.
Kezdődik 80 ezernél, kérdés, mennyi a fals kép, akiket ajánlanak!
Majd folytatódik 140 ezernél, de itt még nincs vége!
270 ezer forintos belépővel is találkoztam!

Garancia arra, hogy találsz csak megközelítőleg valakit, aki felkelti érdeklődésed egyenlő a zéroval!
Egyébként természetesen kifizetné az ember a maximális összeget is, ha látná értelmét!
Az irodák fenntartását viszont nem kívánom finanszírozni!

Ólevendula 2014.06.11. 16:41:53

@Hoppácska:

Az életben nem fizetsz ki havonta ezreket ahhoz, hogy ne találj senkit!
Itt viszont elvárná az ember, hogy ne csak unatkozó, vagy beteg elmékkel találkozzon az előfizető!
Például!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:42:31

@Ólevendula:
"Nem erről van szó, hanem a felhozatal gyatra!
Itt is a kettő nem ugyanaz! "

Ha a netes társkeresőkön is gyatra a felhozatal, meg élőben is (egy tánciskolában), akkor nincs különbség a két módszer között.

Ólevendula 2014.06.11. 16:43:17

@agyhalottadmin:

Lányokat nem kellene idehívni az ismerkedős oldalakról?
Hátha itt könnyebben menne? :)

Ólevendula 2014.06.11. 16:44:13

@Hoppácska:

Nincs!
Pedig?
A mércét egyre lejjebb teszem!
S akkor sem!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:44:44

@Ólevendula:
"Az életben nem fizetsz ki havonta ezreket ahhoz, hogy ne találj senkit!"
Hát nem tudom... ha meghívsz valahová egy csajt, fizetsz neki ezt-azt, aztán meg nem lesz az egészből semmi, az micsoda?

Mellesleg te írod a cikkben:
"Viszont olcsónak olcsó az tény, a előfizetések olyan 1000-2000 Ft körül alakulnak egy hónapra, de vannak kedvezmények is. Ennyit megér, mert egy hónap alatt sok mindent ki lehet tapasztalni."

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:46:08

@Ólevendula:
"Körbenéztem társkereső irodákban is!"

Én ott sose voltam, úgyhogy erről nem nyilatkozom.

De ezek szerint te rengeteg fáradságot, és pénzt beleöltél ebbe a társkeresésbe... és ezek szerint nem ment.... sajnálatos.

Ólevendula 2014.06.11. 16:46:44

@Hoppácska:

Bocsánat, ezt nem tőlem idézted!
Nem én vagyok a cikkíró!

Mellesleg te írod a cikkben:
"Viszont olcsónak olcsó az tény, a előfizetések olyan 1000-2000 Ft körül alakulnak egy hónapra, de vannak kedvezmények is. Ennyit megér, mert egy hónap alatt sok mindent ki lehet tapasztalni."

Ólevendula 2014.06.11. 16:48:07

@Hoppácska:

"Hát nem tudom... ha meghívsz valahová egy csajt, fizetsz neki ezt-azt, aztán meg nem lesz az egészből semmi, az micsoda?"

Itt már kaptam valamit, mondjuk, a személyes jelenlétét, de idáig meglehetősen rögös út vezet!
Ami legtöbbször már-már reménytelen!

Ólevendula 2014.06.11. 16:49:26

@Hoppácska:

Bevallom férfiasan, valóban nem ment!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.06.11. 16:56:11

@Ólevendula:
"Nem én vagyok a cikkíró!"

Bocsi, összekeveredtem kicsit...

"Bevallom férfiasan, valóban nem ment! "

Szomorú. Ahogy nekem sem. De én nem hibáztatom a netes társkeresőket. Az csak egy közeg volt, a lényeges dolgok a két ember közt történtek - és nem azok eredménytelen voltak sajnos....

Ólevendula 2014.06.11. 17:54:08

@Hoppácska:

Semmi gond, előfordul az ilyen!
Senki nem hibáztat senkit, csak elmondja, mennyire nem működik!

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:25:39

@citrix: "Netes társkeresőn lássuk be mi az első, meghatározó benyomás: hogy néz ki? A legkívánatosabb korosztály (nőket keresve) a 20-35 éves, lehetőleg jól nézzen ki és legyen értelmes. Legyen rendezett a családi háttere, megélhetése. Aki ezeknek megfelel, napi szinten kap cirka 30-100 megkeresést."

Az a baj, hogy aki megfelel a fentieknek, azok ritkán elérhetők társkeresőkön, aki ilyen, annak majd minden ujjára jut jelentkező a való világban is. Vagy ha mégis fent van egy randioldalon, akkor tuti, hogy posztban felsorolt kategóriák egyikét erősíti. :)

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:28:19

@Ólevendula: "Most levelezek (öt hónapja vagyok fent a randivonalon)egy ügyvédnővel, rákérdeztem pár levélváltás után a személyes találkozásra, nem reagált rá."

Ha ez az ügyvédnő Győr és Pest között ingázik a munkája miatt, akkor hagyd a fenébe, vele is leveleztem, már a találkát is fixáltuk, majd jól eltűnt az éterben...

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:34:33

@Ólevendula:
Erről az értékeltolódásról zintén tervezek egy írást, csak az a baj, hogy van egy korrekt véleményem valamiről, de félő, hogy sokakat meg fogok sérteni, ezért jobban meggondolom, hogy miről, hogy írjak.

Például az álompasi akit a nők keresnek. Tapasztalatim szerint a 20-30 közötti fővárosi nők bő 70%-a nem néz ki jól valójában, hurkák, pocak, stb. De ezeket ügyesen elrejtik, erről volt egy posztom is: agyhalottak.blog.hu/2014/05/16/a_no_a_smink_mogott_avagy_a_nok_az_alcazas_mesterei
Na most, nem néznek ki olyan jól, mint azt ők hiszik, de az elvárásaik olyan nagyok, mintha ők lennének Olivia Wilde, és ehhez mérten keresnek férfit is (tehát minimum Ryan Gosling).

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:37:23

@Hoppácska: "A netes társkeresésnél te aktívan keresgélsz, odafigyelsz, választasz stb."
Azért csalafinta a dolog, mert keresel a preferenciáid alapján, de garantálom, hogy azok, akik az adatlapjuk szerint megfelelnek, azoknak legalább a 60%-a kamuzott. Mégsem olyan magsabb, mégsem annyi a súlya, erősen photoshoppolt a kép, 15 éves a kép, stb. Félig igazad van, megvan a kontrol keresgélés közben, de az esetek nagyrészében, mint az ki szokott derülni a kontrol csak látszólagos...

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:41:02

@Hoppácska: "Ha a blogger, most leírja, hogy igen, megtalálta a párját netes társkeresés nélkül"

Mielőtt félreértés történne, nem lenne ellenemre, ha megtalálnám, de olyan nagyon nem erőltetem, nem ezzel a céllal vágtam bele.

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:44:09

@Hoppácska: "De, én úgy érzem. Ha az egyik oldalnak csak a hibáit sorolod, a másiknak meg nem... az eléggé szidásszagú."

Akkor most kéne egy három éves teszt, amiben élőben ismerkedem ugyanúgy, mint online? MErt akkor naponta 30-40 nőnél kéne bepróbálkoznom, hogy meglegyen 3 év alatt az 1500. Azt hiszem ennyi bőr nekem sincs a képemen. :)

De persze lehetne sorolni a való életben történő ismerkedés előnyeit, hátrányait, de már most megmondom, hogy az online ismerkedésnek több a hátránya és ahogy írtam a posztban időt sem nyersz, ha csak nem vagy mázlista...

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:45:57

@Ólevendula: "Lányokat nem kellene idehívni az ismerkedős oldalakról?"
Már töröltem magam mindegyik oldalról, de hajrá... :)

agyhalottadmin 2014.06.11. 18:50:35

@agyhalottadmin: Nem naponta 30-40 hanem havonta... a matek tényleg nem megy nekem :P

Ólevendula 2014.06.11. 21:09:43

@agyhalottadmin:

Én még nem töröltem a randivonalról magam, még öt hónap után adok magamnak egy kevés esélyt!
Amennyiben összejönne, úgy közlöm veled, oké? :)

agyhalottadmin 2014.06.12. 08:41:14

@Ólevendula: Rendben, nyugodtan írhatsz egy átfogóbb kommentet. Sok szerencsét.

Ólevendula 2014.06.12. 20:26:54

@agyhalottadmin:

Köszönöm!
Azt hiszem, még várat magára egy jó ideig a beszámolóm!
Kár, hogy nem volt több kommentelő, tapasztalat átadása stb.
Talán röstellik bevallani a kudarcaikat?
Ostobaság!
Itt, ha nem is akkora, mint a lutrinál, de szerencse kell hozzá, mint oly sok máshoz!

agyhalottadmin 2014.06.13. 07:54:37

@Ólevendula: Ahol írtak az online randizásról, ott sem szokott sok értelmes komment lenni. Inkább kevesebb, de értelmes hozzászólás, mint sok, de javarészt csak fröcsögés. Azért én is kíváncsi lettem volna mások tapasztalatira, főleg a másik nem szemszögéből, de majd talán máskor.

Párductestű 2014.06.14. 22:48:22

Én a randivonalat egy 45 éves társkereső nő szemszögéből ismerem. Na az ottani pasikról is lenne mit mesélni.

Ólevendula 2014.06.15. 09:43:14

@agyhalottadmin:

Igazad van, sok beszédnek sok az alja!

Ólevendula 2014.06.15. 09:45:24

@Párductestű:

Azért a pasik viselkedését nagyrészt, ti nők határozzátok meg!
Ha nem nyomul, az a baj, ha nyomul, az!
Sorolhatnám a nők kifogásait és alaptalan elvárásait!
Igaz, nem a te korosztálybeliekről szólok, de sok különbség nem igen lehet!

agyhalottadmin 2014.06.15. 10:19:13

@Párductestű: Szia!
Egy rövid összefoglaló írásra kíváncsi lennék a te szemszögedből.
Ólevendula jól mondja, a nők határozzák meg a viselkedésünket, leszámítva a dákóskép küldözgetőket. Egyszerű példa, de a hosszabb leveleket a legtöbben el sem olvassák, ezért egy idő után alkalmazkodik az ember és nem ír annyit. Aztán páran meg amiatt sírnak, hogy a férfiak alig írnak valamit.

Ólevendula 2014.06.15. 10:33:59

@agyhalottadmin:

Nekem azért van némi fogalmam a női oldalról nézve.
Ehhez kénytelen voltam belépni és regizni női névvel, természetesen kép nélkül.
Ne tudd meg, milyen fazonok írtak rögtön, s ugyan én senkinek nem tudtam írni, és nem is akartam, de láttam a férfi felhozatalt, magukat 190-200 cm-esnek mondott, sportos és "nagyondiplomás" alakokat!
Szóval mindkét részről az esetek többségében kamu az egész!
S az a 15-20 fazon, aki vaktában írt, no az bőven elég volt nekem ahhoz, hogy megtudjam a valóságot!
Vagyis, nagyon kis százaléka komoly érdeklődő a randivonalon!

agyhalottadmin 2014.06.15. 12:47:28

@Ólevendula: Erre nem vitt rá a lélek, mármint, hogy regeljek, mint nő és magam teszteljem a dolgot.
Az rejtély számomra, hogy azok a férfiak, akik bekamuznak más testalakatot, azok mire számítanak? Hogya majd élőben nem veszi észre a nő az eltérést? Vagy majd élőben olyan jó dumájuk lesz, hogy nem fogja a másik felet érdekelni, hogy máshogy néz ki? Annyira jó dumája senkinek nincs...

A diploma is kiszűrhető, mert beszélget vele az ember, pár perc után azért az esetek többségében kiderül, mennyire művelt, tájékozott, stb. Szóval érthetetlen, hogy mi a kamuzás lényege ilyen esetekben...

Napsugar70 2014.06.15. 14:39:09

Üdv!
Én 2011-ben regisztráltam először a netes társkeresőn. Úgy alakult az életem,hogy most megint regisztráltam. Azt vettem észre,hogy szinte ugyanazok a pasik vannak,mint akik 3 éve. Nem hiszem,hogy ez normális, ők nem komolyan gondolják a társkeresést, talán csak trófea gyűjtés van.
Az eltelt pár nap alatt rájöttem arra, hogy most egy hónapig nagy csend lesz a foci VB miatt. :)

Párductestű 2014.06.15. 16:41:04

@agyhalottadmin: Akkor röviden. Az én korosztályomnak szinte esélytelen. A 40-es elvált pasik felregisztrálnak, meglátják a 30-as felhozatalt, szerinted? Nem nézek ki rosszul, a heti 5 kondi már kezd látszani, iszonyú sokan mégnéztek eddig, de visszajelzés csak 2 korosztálytól jön:
a) 50++, ők nagyrészt kép nélkül vannak fent, ha kérek képet látszik is hogy miért
b) 40--, ők szerintem nem találnak csajt a korosztályukban, a levelek alapján nem is csoda
Az a korosztály, akit én szeretnék (43-49)tök passziv, pedig nagyon aktívan adom a jeleket, írok, jelölgetek, de szinte semmi visszajelzés, sokan hetekig nincsenek is fent.
Egyébként rengeteg a napszemüveges kép, ebből mit látsz, most őszintén? Ami még érdekes, hogy a pasik 98%-a viccesnek mondja magát, meg heti többször sportol, mindenkinak sportos a testalkata, még akkor is látszik a nem kicsi pocija.
A hosszú levelekről meg annyit, h ebben benne van az a rizikó, h a pasi túlságosan szeret magáról beszélni, sokkal jobbak a rövid humoros levelek.
Ja igen, és sok a humoros bemutatkozás, ami nekem nagyon bejön, de a válaszlevélben, már olyan stílusban írnak, hogy komolyan megkérdőjelezem, h tényleg ők írták-e az adatlapjukat.
Pasi oldalról mi számít magas női elvárásnak?

agyhalottadmin 2014.06.15. 17:15:32

@Napsugar70: Elképzelhetőnek tartom, hogy ahogy vannak hamis női regek, ugyanúgy vannak fake férfi regisztrációk is. Nem hiszem, hogy olyan sikeresen lehetne trófeákat gyűjteni online, bár ki tudja... Mindenesetre ahogy a posztban is írtam, aki több, mint egy éve van fent, az kerülendő...
Nem hinném, hogy a VB nagyon visszatartaná őket, pár soros üziket meccs alatt is lehet írni :P

agyhalottadmin 2014.06.15. 17:21:58

@Párductestű: Sajnos nem tudok tanácsot adni lévén, nem tartozom abba a korosztályba, nem tudom, miért inaktívabbak az oldalon a 43-49-es férfiak. Tippem persze lenne, de felesleges találgatni.
Az, hogy sokan kamuznak az adatlapon sajnos mindennapos eset, ezzel nem sok mindent lehet csinálni.

"heti többször sportol, mindenkinak sportos a testalkata, még akkor is látszik a nem kicsi pocija"

Igen, az tudni kell, hogy a sport önmagában kevés, főleg 30 felett, oda már komoly étrend is kell, hogy jó legyen a testalkat. Szóval lehet hogy tényleg sportol, csak az már önmagában kevés. Elég megnézni az "öregfiúk" focicsapatokat (40-es korosztály), heti kétszer edzenek végig futják a 90 percet, mégis mindegyik hordó pocakkal rendelkezik. De hogy miért hiszi, hogy ettől sportos is a teste azt nem tudom. Vagy csak a "tyúklogika" : "sportolok...akkor sportos testem is van"...

Élőben nem próbálkoztál még? Ha konditerembe is rendszeresen jársz, akkor akár ott.

Annak viszont örülök, hogy te ilyen akítv vagy és jelölgetsz és próbálkozol, az én korosztályombeli csajok nem erőltetik meg magukat.

Párductestű 2014.06.15. 18:16:13

A netes kísérlet nagyon megerősített abban, h az élő ismerkedésre helyezzem a hangsúlyt, így a kondi is egy potenciális terep. Csak logikusnak tűnt, hogyha van egy felület, amin kifejezetten párkereső emberkék vannak, ott nagyobb a merítés. De nem.

Ólevendula 2014.06.15. 18:51:41

@agyhalottadmin:

" aki több, mint egy éve van fent, az kerülendő..."

Ezt is kijátsszák nagyon sokan!
Vannak, akik új képet, új oldalt nyitnak, és újból, frissként regisztrálnak!
A net világa "csodákra" képe, hidd el nekem!

Ólevendula 2014.06.15. 18:54:45

@Párductestű:

A te korosztályodnak végképp nehéz!
Itt már komoly változások állnak be nem egészen pozitív értelemben!
S szerintem ez a korosztály leginkább már csak kalandot keres, és nem akar elköteleződni!
Mégis, mit gondolsz, miért küldenek dákós képeket egyesek, ahogy a blogban is szerepel?
Csak azt nem értem, az ilyenek miért ezt az oldalt keresik fel, miért nem fizetnek ennyiért valakinek?
No van, amit én férfiként sem értek!
Akkor ti nők hogyan érthetnétek?
S ez fordítva is igaz!

Ólevendula 2014.06.15. 18:56:24

@Napsugar70:

2011-es regizések is vannak, nem is kevesen!
Jó ég tudja, mit akarnak az ilyenek?
Aki eddig nem talált magának, legyen az férfi, vagy nő, az már nem is fog!

Napsugar70 2014.06.15. 19:03:03

@Ólevendula:
"S szerintem ez a korosztály leginkább már csak kalandot keres, és nem akar elköteleződni!"
Erre írtam, hogy trófeát gyűjtenek.:(

Ólevendula 2014.06.15. 19:27:17

@Párductestű:

Negyvenes, ötvenes pasik nem függetlenek, csak kalandot keresnek, felfrissíteni az otthoni unalmast!
Előrejön a kapuzárási pánik, már jóval fiatalabbak is azt keresik -nem függetlenek-, kinél tudják beváltani azokat a titkos szex fantáziáikat, amik az életükben még nem jöttek össze!
Ilyen egyszerű ez!

Párductestű 2014.06.15. 20:10:13

@Ólevendula: Dákós képet pl nem kaptam, ez nagyon pozitív volt. Kaptam viszont kimondottam sexre invitáló leveleket, de azokat sem bunkó stílusban, úgyhogy napi humorbombának pont jók voltak.

Van egyébként egy nagyon érdekes kategória: a 40 feletti, nőtlen (nem elvált!), gyerektelen pasi, aki kizárólag 38 év alatti csajokat keres fészekrakás céljából. Ügyes.

agyhalottadmin 2014.06.16. 07:45:55

@Párductestű: Igen, az én kísérletem végeredménye is ezt mutatja, sokan vannak fent (legalábbis sok a regisztráció), de esélyesebb az ember akárhol máshol ismerkedni, mint online.

agyhalottadmin 2014.06.16. 07:47:41

@Ólevendula: De ennek mi értelme? Elhiszem, hogy akad egy-két olyan, akinek jól megy a netes ismerkedés és onnan gyűjti a trófeákat, de a többség miért próbálkozik újra és újra ilyen hülyeséggel? A kérdés költői.. :P

agyhalottadmin 2014.06.16. 07:48:54

@Ólevendula: "Csak azt nem értem, az ilyenek miért ezt az oldalt keresik fel, miért nem fizetnek ennyiért valakinek?"

A vadászat élménye miatt. Ha fizetnek érte, akkor csak a testi kielégülést kapják meg, a lelki/érzelmit nem. Kell, hogy érezzék, hogy ők férfiak és még tudnak vadászni. Ennyi a válasz.

Ólevendula 2014.06.18. 20:11:18

@agyhalottadmin:

Tényleg költői! :)

Hmmmm, ha valaki az itteni vadászattól érzi magát férfinak, no ott már baj van!

dogoljmeg 2014.07.03. 01:42:49

Nemreg taltam a blogodat, most jutottam el eddig a posztig. En kb 5 eve vagyok fenn tarskeresökön, volt mikor aktivabban, de volt hogy fel evig be sem leptem. Erdekes dolog ez az online tarskereses, en is lassan 30 leszek, komoly kapcsolatot keresek a kezdetektöl fogva, sose voltam az az egyejszakast keresö tipus, ennek ellenere a neten megismert 10 lanybol 9 -el csak szex lett a vege, pedig ök hangoztatjak hogy de szar ez a netes tarskeresö mindenki csak dugni akar, de velem az esetek nagy többsegeben ök voltak azok akik azt mondtak hogy legyen csak szex vagy laza kapcsolat. Lehet hogy bennem van a hiba, nemtudom, nem ertem, annyira bejövök nekik hogy rendszeresen lefeküdjenek velem, de annyira mar nem hogy több is legyen? Erre a kerdesre meg egyikük sem tudott ertelmes magyarazatot adni.
Volt kb 4 komolyabb kapcsolatom eddig ( 1 evnel hosszabb ) de öket nem neten ismertem meg hanem elöben, bulikban, barati tarsasagbol.
Igazabol mar feladtam ezt a parkeresest, külföldre is költöztem idöközben, csak nyarakat töltöm itthon akkor elöveszem es altalaban mindig talalok partnert a nyari szabadidö eltöltesehez, most eppen kettö is van de tudnak egymasrol, de komoly kapcsolatot nem eri meg keresni ilyen oldalakon szerintem, legalabbis se nekem se ismeröseimnek nem sikerült meg talalni.

agyhalottadmin 2014.07.03. 09:22:33

@dogoljmeg: Szerintem te abba az 1%-ba tartozol, aki legalább egy kicsit szerencsés az online ismerkedésben, mert legalább futó kalandokat össze tudsz hozni a neten. A többség még idáig sem jut el.

Mondjuk elég fura, ha egy nő lefekszik veled szinte azonnal, akkor vonzó kell, hogy legyél számára, akkor pedig miért zárkóznak el egy kapcsolat kialakításától? Ez a jelenség szembemegy mindazzal, amit mások tapasztalatak, tönbbek között én is a neten ismerkedésben.

Kíváncsi lennék az adatlapodra, még talán tanulhatnék is belőle. :P

dogoljmeg 2014.07.03. 10:12:48

:) Igazabol semmi különös nincs az adatlapomon, nemtudom mert sikerült talalnom mindig valakit, megcsak nem is nezek ki jol :) A legutobbi lanynak peldaul az jött be hogy mindenki pöcsöket küld neki meg igy megdugna, ugy kinyalna, en meg csak annyit irtam neki hogy szepek a szemei :) Ö is erdekes eset, kapcsolatban van 3 eve, a baratja egy igazi gyöker lehet, megsem meri otthagyni, pedig mondtam neki hogy jöjjön velem külföldre, segitek neki munkat talalni, de ö fel otthagyni a biztosat a bizonytalanert, meg igy is hogy nem boldog mert ha az lenne, nem talalkozgatna velem.
Meg egy nagy elönyöm veled szemben szerintem hogy egy videki nagyvarosban lakom, az itteni lanyok sokkal normalisabbak, közvetlenebbek ( ezuton is elnezest a budapesti hölgyektöl, de laktam ott 4 evet, tudom milyenek :)
Az ottani lanyoknak valahogy sokkal nagyobb igenyeik vannak szerintem, volt olyan amikor odaertem a randira fakepnel hagyott mert egy regi Suzukim volt es nem kepzelem hogy ö abba beül, itt videken mar attol elvannak ajulva hogy van egyaltalan autod :) Meg ferfiak között sok itt a bunko paraszt es nagyra ertekelik ha valaki kedves velük :)

agyhalottadmin 2014.07.03. 12:26:11

@dogoljmeg: Igazad lehet a vidéki vs pesti nők dologban, én is vidéki voltam és emlékeim szerint mások az ottaniak. Itt olyan elvárások vannak, hogy hajjaj. :)

dogoljmeg 2014.07.03. 15:16:11

@agyhalottadmin: Igen, itt par kedves szoval egy vacsoraval nagyon sok jo csajnal mar el lehet erni sokmindent, mig ott ha nem Bmw-vel mesz a randira sokaknal mar eselyed nincs :) Persze van rengeteg kivetel mielött sertödes lenne, csak sokkal nehezebb megtalalni :)

agyhalottadmin 2014.07.03. 15:25:00

@dogoljmeg: Mondjuk itt meg sokszor bele lehet futni vidékről felköltözött nőkkel, ők is még normálisak egy ideig. Aztán ők is felveszik a pesti "ritmust" és megváltoznak. :P

Ólevendula 2014.11.13. 17:28:46

Most kerültem vissza, eltűnt ez az oldal nekem a látókörömből és véletlenül sikerült rákattintani!
Örömmel jelentem, bő félév fent lét után sikerült megtalálnom, akit kerestem!
Minden szempontból kiválóan összejövünk, úgy iskolázottság, életkor, világnézet, külső megjelenés és természetesen az ágyban is!
Tehát, túl sokat nem várok, már több mint négy hónapja vagyunk együtt, életvitel szerűen.
Ő jogász, én felső vezető vagyok, ahogyan talán a kezdetekkor írtam.
Nem szabad feladni, aki keres a neten, kitartónak kell lenni.
Olvasva más fórumokat, nemcsak nekem van ekkora szerencsém, mások is beszélnek hasonló esetről!
Tehát kedves Hölgyek és Urak!
Kitartás, sok sikert kívánok nektek!
Üdv. Ólevendula

IndaMuncher 2015.10.14. 09:12:56

Tudom, hogy régi írás, de gondoltam hozzáadok valamit a tapasztalataimbol.

Az eltűnő típus nem azért tűnik el mert mást talált, hanem mert elijesztetted. Ha valamiről nagyon sarkos a véleményed, vagy ha bevallod akár akaratlanul is, hogy ismerkedsz mással, vagy rairtal másra is, akkor megijednek es vége van. Ha rosszul fejezed ki magad vagy bármi hibát vetesz akkor is eltűnnek. Ami vicces hiszen lehetne annyi eszük, hogy bizony mas utan is keresgélsz, de akkora az egojuk, hogy nem akarnak sehol sem masodikok lenni. Ilyenkor amugy az is lehet hogy inkább a futottak még kategóriában vagy a csajnal, es ugy van vele hogy egy rossz vibráció és le vagy lőve. A nők hülyék, ennyi.
süti beállítások módosítása